Aytuğ Atıcı: Sivas’ta yakılan insanlık için adalet arıyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aytuğ Atıcı: Sivas’ta yakılan insanlık için adalet arıyoruz!


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “"Madımak’ın ateşi yüreğimizde ve vicdanlarda yanmaya devam ediyor" dedi.

Mersin Milletvekili Atıcı, 24 yıl önce Pir Sultan Abdal'ı anma etkinliklerine katılmak üzere Sivas'a giden aydın ve sanatçıların; insanlığa, aydınlanmaya, laikliğe, barışa ve özgür düşünceye karşı örgütlenen yobazların saldırısına maruz kaldığını ifade ederek,  “Sivas’ta, 33’ü aydın ve sanatçı ile 2’si otel görevlisi 35 can katledildi. Yakılan sadece 35 can değil, tüm insanlık olmuştur” diye konuştu.  Madımak’ı anmak ve bu insanlık suçunun hesabını sormak vicdan sahibi herkesin görevi olduğunu ifade eden Atıcı, insanlık suçlarında zamanaşımı olmaması için ve Madımak Oteli’nin “Utanç Müzesi” yapılmasında mücadeleye devam edeceklerini belirtti; “Sivas’ta yitirdiğimiz canları bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum. Unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

“AKP DÖNEMİNDE DAVAYA ZAMANAŞIMI UYGULANDI”

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yazılı açıklamasında, yıllarca süren Madımak davasında faillerin adaletten kaçırıldığını, katillerin avukatlarının AKP’den milletvekili ve hatta bakan yapılarak ödüllendirildiğini ve olayın aydınlatılması için Meclis’te verilen kanun teklifleri ve önergelerin AKP oylarıyla reddedildiğini belirtti.

Atıcı, “Katliam, yine AKP iktidarı döneminde zamanaşımına uğratıldı. İnsanlık suçunda zaman aşımı olamaz. Sivas’ta yakılan insanlık için de yürüyoruz ve adalet arıyoruz” ifadesini kullandı. Atıcı, açıklamasını: “Sivas’ta, 2 Temmuz 1993'te kin ve nefret tohumları ekenler ile bugün devletin en tepesinde kindarlığa devam edenler aynı zihniyeti taşımaktadır. Devleti yönetenler yurttaşları ayrıştırıyor, kutuplaştırıyor, ötekileştirmeye devam ediyor. Bugün herkes için adalet talebiyle yürüyen on binler çeşitli iftira ve yalanlarla suçlanarak, hedef haline getirilmeye çalışılıyor. Adalet Yürüyüşü’ne saldırmak, insanlığa saldırmaktır” şeklinde sürdürdü. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA