Fındıkpınarı Yaylası’nda çöp eziyeti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Fındıkpınarı Yaylası’nda çöp eziyeti!


 

Mezitli ilçesinin yaz aylarında en çok tercih edilen bölgelerinden olan Fındıkpınarı’nda, çöplerin 10 gün gibi uzun aralıklarla toplanması tepkilere neden oluyor! Sokaklarda oluşan kötü koku ve sinekler yüzünden tatile giden vatandaşlar zor günler yaşıyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de kavurucu sıcakların artmasıyla kent merkezi boşalırken, özellikle yaylalarda ve deniz kenarlarında insan yoğunluğu arttı. Mersin’de insanların tercih ettiği yaylalardan birisi de Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Yaylası… Ancak kent merkezindeki aşırı sıcak ve yoğun nemden kaçarak Fındıkpınarı’na yerleşen vatandaşlar, bugünlerde zor anlar yaşıyor. Gazetemize telefonla ulaşarak yaşadıklarını anlatan kimi yayla sakini, bölgedeki çöplerin bir haftadan uzun süre toplanmadığını, yayla yollarına bakım yapılmaması nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

“TATİL İÇİN GELDİKLERİ YAYLADA REZİLLİK İÇİNDE YAŞIYORLAR”

Fındıkpınarı Yaylasında yaşanan yol ve çöp sorunu ile ilgili gazetemize bilgi veren eski gazeteci ve köşe yazarı Şevket Coşkun, yayladaki çöplerin bir hafta arayla toplanması nedeniyle yaylayı çöp kokusu yayıldığını, bölgeyi aşırı şekilde sinekler ve böcekler sardığını anlattı. Şevket Coşkun, tatil için gittiği Fındıkpınarı Yaylası’nda yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

“TATİL İÇİN GELDİK CEFA ÇEKİYORUZ”

“Yaylada en büyük sorun Çopurgediği Caddesi’nde yaşanıyor. Çöpler 1 hafta 10 gün gibi uzun aralıklarla toplanıyor. çöplerin toplanmaması nedeniyle yaylada ciddi bir hijyen sorunu ve rahatsızlık yaşanıyor. Mezitli Belediyesi, merkezdeki kültür sanat çalışmaları ve plajlara aktardığı kaynakları neden az sayıda olan yaylalara aktarmıyor? Belediyelerin öncelik vermesi gereken nokta altyapı sorunlarının çözülmesidir. Çöpler koktuğu için karasinek sayısında büyük bir artış var. İnsanlar tatile geldikleri yaylada kötü koku nedeniyle dışarıya çıkamıyor. Sözde tatile gelen çocuklar evlerinden dışarı çıkarılmıyor. Çöp sorunun dışında en büyük sorunlardan birisi de yayla yollarındaki büyük çukurlar. Belediye yollarda hiçbir bakım çalışması yapmamış. Tüm bu eksiklikler insanları rahatsız ediyor. Belediyelerin buna bir önlem alması gerekiyor. Yoksa insanlar tatil yapmak için geldikleri yaylada cefa çekiyorlar.”

BELEDİYE EKİPLERİ, ŞİKÂYETLER ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan, yaylada bulunan vatandaşların, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ve belediye ile yaptıkları telefon görüşmelerinde dile getirdikleri şikâyetlerin ardından, Mezitli Belediyesi temizlik ekiplerinin, Fındıkpınarı Yaylası’nda bulunan çöp yığınlarını topladığı da öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA