Tarıma ‘cansuyu’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarıma ‘cansuyu’


 

Mersin’de tarımsal üretim yapılan bölgelerdeki su sorunun çözümü ile 200 çiftçi ailesi damla sulamaya teşvik edilerek, daha az su ile daha çok alanda sulama sayesinde kurak araziler ekonomiye kazandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, tarıma ve çiftçiye verdiği desteklerle üreticiye can suyu oluyor. Sulamadan fide dağıtımına, eğitimden çeşitli projelere kadar üreticiye sayısız destek sunan Büyükşehir Belediyesi, susuzluk nedeniyle üretim yapılamayan bölgelerin imdadına yetişerek, ekonomiye katma değer sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından tarımsal üretim yapan çiftçilere verilen destek meyvelerini vermeye devam ediyor. Merkez Akdeniz İlçesi Bağcılar İhsaniye Mahallesi’nde mevcut sulama havuzundan sulama borusu olmadığı için faydalanamayan üreticiler, Büyükşehir Belediyesi tarafından döşenerek kaynak işi tamamlanan 3 bin 522 metre uzunluğundaki sulama borusu ile üretime başladı. 200 çiftçi ailesi, özellikle suyun daha verimli ve tasarruflu kullanılması için damla sulamaya teşvik edilerek, daha az su ile daha çok alanda sulama sayesinde kurak araziler ekonomiye kazandırıldı.

Üreticilerin arazilerini sulamaya başlamasıyla artık daha mutlu olduğunu belirten Bağcılar İhsaniye Mahalle Muhtarı Rıza Yıldız, “Mevcut havuzumuz vardı ama bin dönüm arazimiz sulanamıyordu. 3 bin 500 metre uzaktaki arazilere sulama borusu olmadığı için buradan su götürülemiyordu ve sulama yapılamıyordu. Durumu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettik. Allah razı olsun ne istediysek bir seferde borumuzu da verdiler, kaynağını da yaptılar. Şu anda oradaki vatandaşımız arazisini sulayacak ve daha çok verim alarak ülke ekonomisine de katkıda bulunacak. İnsanlar çok mutlu. Mersin’de her tarafta hizmet var, Allah razı olsun. Elimizde imkan vardı ama kullanamıyorduk. Türkiye’de bazı bölgelerde su yokken, biz elimizdeki suyu kullanamıyorduk. Büyükşehir Belediyesi yardımımıza yetişerek Bağcılar İhsaniye Mahallesi’ne can suyu oldu. Suya kavuşan herkes şimdi mutlu ve dua ediyor. Hem vatanseverliğiyle hem hizmetleriyle Sayın Başkanımıza çok minnettarız” dedi.

 

ÇAKIRLI ARIZADAN KURTULDU

Tarsus’un Çakırlı Mahallesi de Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal desteklerinden faydalanan mahallelerden oldu. Yıllardır aynı pompa ile sulama yapmaya çalışan ancak ayda bir kere arıza yaptığı için sulamaya ayda 10 gün ara vermek zorunda kalan Çakırlı Mahallesi de Büyükşehir Belediyesi sayesinde bu eziyet ve mahrumiyetten kurtuldu. Yapılan başvuruları olumlu sonuçlanan Çakırlı Mahallesi’nde, 5 bin dekar arazide damla sulamaya geçilmesi teşvik edilirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen motor, pompa ve müştemilattan oluşan Elektropompaj Sulama Tesisi’nden 325 çiftçi ailesi faydalanmaya başladı. Keşbükü çayından alınan saniyede 80 litre su, 66 bin liraya mal olan yeni pompa sayesinde Kemiktaşı Tepesi’ne yapılan havuza terfi edildikten sonra buradan da dağıtım boruları ile arazilere iletiliyor.

Daha Haziran ayında kavurucu sıcaklarla tanışan Mersin’de suyun öneminin tarif edilemez kadar büyük olduğunu belirten Tarsus Çakırlı Sulama Kooperatifi Başkanı Zekeriya Aksoy da artık ömrü tamamlandığı için Çakırlı Mahallesi’nin sulama ihtiyacını karşılayamaz hale gelen pompanın yerine yenisini takan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Başkan Aksoy, hizmetlerinden dolayı mahalle sakinleri adına Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA