Adalet Mitingine davet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adalet Mitingine davet


 

Demokrasi için Yurttaş Hareketi; Mersinlileri, 9 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maltepe’de düzenlenecek Adalet Mitingine katılmaya çağırdı. Açıklamada, “Adaletin siyasileşmesine, tarafsızlığını yitirmesine karşı meşru ve demokratik yollardan hep birlikte ‘dur’ demeye çağırıyoruz” denildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de, onlarca sivil toplum ve yöre derneklerinin oluşturduğu “Demokrasi İçin Yurttaş Hareketi” (DYH) bileşenleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda düzenledikleri ortak basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara Güven Park’ta başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün, 9 Temmuz 2017 tarihinde sonlanacağı Büyük Adalet Mitingi’ne destek ve katılım çağrısı yaptı. Hareket bileşenleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Kahraman Maraşlılar Derneği, Karaduvar Yardımlaşma Derneği temsilcilerinin de destek verdiği açıklamada, Mersin Demokrasi İçin Yurttaş Hareketi adına ortak basın açıklamasını, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan okudu.

“YANDAŞLAŞMA, ÜLKEMİZİ İÇ SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRDİ”

Serdar Erkan, 2007 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, FETÖ/PDY Terör Örgütü üyelerinin birçok kurumda kadrolaşmaya başladığını söyledi. Erkan, “Cumhuriyet ve demokrasimizi hedef alan 15 Temmuz dış güdümlü hain FETÖ Darbesi ile ülkemizde, başta Yargı ve TSK olmak üzere devlette liyakat ve emeğe dayanmayan yandaşlaşma ülkemizi iç savaşın eşiğine getirmiştir. Bu durum başta halkımız olmak üzere ordu ve güvenlik güçleri içinde Atatürk ve Cumhuriyete bağlı askerlerimizin direnişi ile 249 şehit verilerek akamete uğratılmıştır” dedi.

“BİNLERCE İNSAN KHK’LARLA MAĞDUR EDİLDİ”

Erkan, FETÖ/PDY Terör Örgütü’nce gerçekleştirilen Darbe Girişimi’nin ardından ilan edilen OHAL durumunun, zamanla hükümete muhalif kurum, kişi ve basın kurumlarını susturmak için kullanıldığını savundu. Erkan şöyle konuştu: “FETÖ ile alakası olmayan, halkın seçtiği milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer temsilcileri, akademisyen, öğretmen, öğrenci, gazete ve gazetecilere yönelik KHK’larla; evrensel hukuk kurallarına aykırı biçimde işten çıkarılmış mesleklerinden görevlerinden ihraç edilerek binlerce mağdur yaratılmıştır. Adalet duygusuna olan güven azalmış, güvensizlik artmıştır. Bugün ülkemizin güneyinde emperyalist bir paylaşım savaşının hazırlıkları yapılırken, ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik duygusu aşınmış, toplumda kutuplaşma artmıştır.”

“DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ ADALET MİTİNGİNE DAVET EDİYORUZ”

Konuşmasında, 9 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maltepe’de gerçekleştirilecek Büyük Adalet Mitingine katılım ve destek çağrısı yapan YKKED Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan “ Meşruiyeti tartışmalı 16 Nisan Referandumu sonrası uygulamaya geçirilen yeni Anayasanın, devletimizi parti devleti yapacağını, devlete adaleti, toplumda barışı ve huzuru giderek olumsuz etkileyeceğini, ülkemizi daha fazla kutuplaşma içine sokacağını gören biz Demokrasi İçin Yurttaş Hareketi üyesi kurum ve gönüllüleri olarak yurttaşlarımızı ve demokrasi güçlerini bu mitinge katılarak, adaletin siyasileşmesine, tarafsızlığını yitirmesine, meşru ve demokratik yollardan ‘dur’ demeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA