ŞİMDİLİK KURTULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİMDİLİK KURTULDU!


 

Mersin’in en değerli arazisi konumundaki Hamidiye Kışlası olarak da bilinen, Askeri Kışla Alanı’nın, tarihi SİT alanı olarak korunmasına yönelik mücadeleye yargıdan da destek geldi.

Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca 2. Derece Doğal ve tarihi sit alanı olarak tescil edilen alanın SİT alanı statüsünden çıkarılmasına ilişkin düzenlemeye karşı Mimar Odası Mersin Şubesi’nin 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı davada alınan yürütmeyi durdurma kararına, bakanlıkça Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdare Dava Dairesinde yapılan itiraz da sonuç vermedi. Mahkeme itirazın reddine karar verdi.

Mimarlar Odası Mersin Şubesi Başkanı Ömer Sakar, “Heybeli Ada Deniz Okulu’na 5 yıl ev sahipliği yapmış, askeri anlamda tarihe tanıklık etmiş bu alan doğal bitki örtüsü, Müftü Deresine (Efrenk) olan sınırı ile kentimizin nefes alma noktasıdır. Bir meslek odası olarak, meslek alanının kapsamı çerçevesinde tarihi, kültürel, doğal değerleri olan, ülke ve kent için önemli varlıklarımızın korunmasını kamu adına gözetmekteyiz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA