Çocuğa cinsel istismara savcı 16 yıl ceza istedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuğa cinsel istismara savcı 16 yıl ceza istedi


 

Erdemli’nin Kızkalesi Mahallesinde bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçundan yargılanan 55 yaşındaki Ali K.’ya savcı mütalaa vererek, sanık hakkında 16 yıl hapis cezası istedi.

Haber Merkezi

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı turistik Kızkalesi Mahallesi'nde 19 Ağustos 2016 yılında kafeterya işletmeciliği yapan 55 yaşındaki Ali K.'nin yanında çalışan Suriyeli ailenin 10 yaşındaki kızı L.H'ye cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu sanık Ali K. ve avukatları, L.H.'nin ailesi ve avukatları yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Merve Sarı katıldı.

Heyet değişikliği nedeniyle önceki zabıtların okunmasının ardından duruşmaya geçildi. Mahkeme heyeti sanığa ve sanık avukatlarına ek savunma yapıp, yapmayacaklarını sorarak duruşmaya devam etti. Sanık ve sanık avukatları ek savunma yapmayacaklarını belirtti. İddia makamı mütalaasını açıklayarak, sanık Ali K. hakkında " çocuğu cinsel istismar " suçundan 16 yılla cezalandırılmasını istedi.

Mağdur avukatları mütalaaya katıldıklarını ancak ek olarak sanığın "Hürriyeti tehdit" suçundan bir ila beş yıl arasında cezayı arttırırım uygulanmasını da talep etti. Ardından karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesine ve sanık Ali K'nin tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı 10 Temmuz'a erteledi.

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne Kızkalesi Mahallesi'nde 19 Ağustos 2016 yılında meydana gelen olayda, çocuğun yaşadıklarını ailesine anlatmasıyla ortaya çıkan olayda iddialara göre kafe işletmeciliği yapan 55 yaşındaki A.K. yanında çalışan Suriyeli Ö.H. ve C.H.'nin evine gitti. Bir süre evde kalan A.K., çiftin kızları 10 yaşındaki L.H. ile 7 yaşındaki S.H.'yi incir toplamaya götüreceğini söyleyip çocuklarla birlikte evden ayrıldı. Ancak çocuklara çarşıdan dondurma alıp eve götürdü. Eve dönen çocuklardan L.H., A.K.'nin eliyle kendisini taciz ettiğini anlattı. Bunun üzerine Aile A.K.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan A.K., sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklu olarak yargılanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA