Renkli festival başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Renkli festival başladı


 

2012-2015 yılları arasında dört kez ulusal düzeyde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan 2. Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali görkemli bir törenle başladı.

GİZEM EKİCİ

Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali’nin ikincisi renkli görüntülerle start aldı. Mersin Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen festivalin Kızkalesi Halk Plajı’nda düzenlenen Açılış Töreni’ne Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ile yerli ve yabancı çok sayıda turist katıldı.

VALU SU, BİR HAFTADA MERSİN’İ ÇÖZDÜ

Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, konuşmasının başında Mersin’i, aziz vatanın cennet köşelerinden biri olarak nitelendirerek, göreve başladığı bir haftalık süreçte Mersin’in bilinenin çok daha ötesinde bir ekonomik ve kültürel derinliğe sahip olduğunu gözlemlediğini kaydetti. Mersin’in bu zengin potansiyelinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi noktasında birçok alanda sayısız dev yatırımın eş zamanlı olarak halkın hizmetine sunulmasının sağlandığına dikkat çeken Su; kamu, yerel yönetim, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları arasında var olan güçlü amaç birliğinin memnuniyet verici olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmasına Mersin Valiliği olarak, Sayın Kalkınma Bakanımızın öncülüğünde, ilimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine ivme kazandıracak tüm kesimlerin her türlü girişimine destek sağladıklarını belirterek devam eden Vali Su, Mersinimizi çok daha ileri seviyelere taşıma ortak amacıyla, kentin tüm dinamikleriyle birlikte gerek yeni başlayacak, gerekse devam eden çalışmalara her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

“TURİZMİN BİRLEŞTİRİCİ VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR ROLÜ VAR”

Sözlerini, günümüz dünyasında turizmin birçok açıdan büyük önem taşıyan bir sektör haline geldiğine değinerek sürdüren Vali Su, tüm ülkelerin hatta illerin dahi bu sektörden daha fazla pay alabilmenin gayret ve yarışı içerisine girdiğine işaret ederek; “ Turizm, farklı kültür ve değerlere sahip insanların birbirlerini tanıma ve anlamalarına imkan sağlayan, böylelikle evrensel barışın tesisine zemin hazırlayan birleştirici ve bütünleştirici bir rolü bulunmaktadır. Bu nedenle önümüzdeki süreçte kentin tüm dinamikleri arasında var olan Mersin’in turizmde hak ettiği konuma gelmesi ortak amacını, işbirliği ve güç birliği içerisinde hareket ederek daha da pekiştirmeye, yoğun çalışmalar ile bu hedefi gerçekleştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda 2. Uluslararası Kızkalesi Festivali’nin de bu yaklaşımın çok güzel bir yansıması olduğuna dikkat çeken Vali Ali İhsan Su, festivalin uluslararası boyut kazanmasıyla birlikte Kızkalesi’nin; ilimizin ve ülkemizin kültürel mirasının, doğal güzelliklerinin ve zengin tarihinin tanıtımına daha büyük katkı sağlayacağına olan inancını da dile getirdi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise yaptığı konuşmada festivalin Erdemli’nin ve Mersin’in tanıtımında önemli rol oynadığını ifade ederek, her yıl katılımın artmasından ve daha coşkulu bir festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğunu memnuniyeti ifade etti.

Törende Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan da, söz alarak, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, festival kapsamında gerçekleştirilen kite board yarışlarında 1’inciliği elde eden sporcu Uğur İyigün ödülünü Bakan Lütfi Elvan’ın elinden, 2’nci olan sporcu Gökhan Karaköse ise ödülünü Vali Ali İhsan Su’nun elinden aldı.

GÖKHAN TEPE KIZKALESİ’Nİ ÇOŞTURDU

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Kateboard müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Festivale katılan yabancı ülkelerin halk dansları topluluğu gösterisi ile renklenen festivalde ünlü pop sanatçısı Gökhan Tepe de katılanları, verdiği konser ile coşturdu.

Turizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, Mersin’in doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını dünyaya tanıtmak, turizm bilinci oluşturmak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen festivalde binlerce Mersinli deniz, kum, güneş, spor ve eğlencenin tadını çıkardılar.

FESTİVALDE VR MERSİN’E YOĞUN İLGİ

Festivalde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’in tanıtımına yönelik dünya çapında da birçok ödül almış olan projesi “VR Mersin” katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Mersin’in sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerleri, 360° sanal tur yöntemi ile Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça olarak dünyanın dört bir yanına ulaştıran VR Mersin projesinin standı, yerli yabancı birçok turistin ilgi odağı oldu. Başkan Kocamaz’ın da katılımcılara projenin tanıtımını yaptığı stant renkli görüntülere sahne oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA