Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevinde hak ihlalleri bitmiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevinde hak ihlalleri bitmiyor


 

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan müvekkiliyle görüşen Avukat Mehdi Zana Akkaya, 3 kişiye bir kişilik yemek, 17 kişiye de günlük sadece bir damacana su verildiğini söyledi.

Türkiye cezaevlerinde OHAL ile birlikte artan hak ihlallerine her gün yenileri ekleniyor. Bu cezaevlerine yeni açılan Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi de eklendi. Tarsus’un çıkışında boş arazilerin ortasında yapılan cezaevinde hâlâ eksiklikler giderilmezken, sıcaklık derecesinin 40 dereceyi aştığı ilçede tutuklular susuzluk ile terbiye edilmeye çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde tutuklu müvekkiliyle görüşmek için cezaevine gittiğini belirten Mersin Barosu avukatlarından Mehdi Zana Akkaya, tutuklulara kötü muamele yapıldığını söyledi.

“TUTUKLULARIN SU İHTİYACI KARŞILANMIYOR”

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde 92 kadın tutuklunun bulunduğunu belirten Akkaya, “Her bir koğuşta 17 kişi kalıyor ve tutukluların su ihtiyacı karşılanmıyor. Her 17 kişilik koğuşa günde sadece bir damacana su veriliyor.” dedi. Cezaevindeki tutuklulara kötü muamele uygulandığını söyleyen Akkaya, “Tutuklulara sabah 08.00 ile 10.00 saatleri arasında, akşam da 16.00 ile 20.00 saatleri arasında su veriliyor. Her 3 kişiye bir kişilik yemek veriliyor ve tutuklular kantinden ihtiyaçlarını da karşılayamıyor.” dedi.

“SICAKTAN ÖLDÜRECEKLER”

Sıcakların artması ile beraber tutukluların ciddi anlamda zorluk çektiğini aktaran Akkaya, müvekkilinin kendisine, “Bizi burada sıcaktan öldürecekler” dediğini ve cezaevinde serinlemek için hiçbir şeyin bulunmadığını, suyun verilmemesinden kaynaklı da çok kötü bir durumda olduklarını dile getirdiğini anlattı.

Cezaevinde bulunan tutuklulara kalem ve kağıt dahi verilmediğini aktaran Akkaya, “Tutuklular bundan kaynaklı şikâyetlerini dahi yazamıyor.” şeklinde konuştu. Akkaya, tüm bu yaşananlara ilişkin tutukluların cezaevi müdürü ile görüşmeye çalıştığını fakat bunun da kabul görmediğini söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA