Planlar neden saklanıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Planlar neden saklanıyor?


 

Mersin’de, görevi 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarını incelemek olan Büyükşehir Belediye Meclisi ve Çevre Komisyonu üyesi Tuncay Gökçel, planları istemesine rağmen kendisine verilmeyince, belediyeye dilekçe ile başvurdu!

Hediye Eroğlu

Kentin anayasası niteliğinde olan, gelişmenin ve yapılacak her türlü yatırımın haritası niteliğindeki 1/100 binlik Mersin Çevre Düzeni Planı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından yıllardır çıkması beklenen 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarının Büyükşehir Belediye Meclisi ve kent kamuoyundan saklandığı iddia edildi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçen ay ki meclis toplantısında özellikle DSİ’yi hedef göstererek kurumdan beklenen yazışmaların yapılmamasına tepki göstererek, “Engelleniyoruz” açıklaması yapmıştı.

Ancak geçen yıl hazırlıklarına başlanan ve yaklaşık 6 aydır da meclisteki ilgili komisyonlarda görüşülmesi beklenen planın bugün yapılacak meclis toplantısının gündeminde olmaması akıllarda soru işareti yarattı.

Meclisin Ağustos ayında tatile girerek Eylül’de çalışmaya başlayacak olması ve planların Kasım ayında ki meclis toplantısının gündeme geleceği iddiaları, planların bu yıla yetişmeyeceği endişesine neden oldu.

“KENDİLERİNE YAKIN İNSANLARA GÖSTERDİKLERİNE DAİR DUYUM ALIYORUZ”

Planların gecikmenin yanı sıra planların meclis üyelerine verilmemesi ve kamuoyu ile paylaşılmaması ise bir başka tartışma konusu oldu. Hatta Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Komisyonu’nda da görev yapan CHP’li Meclis üyesi Tuncay Gökçel, planların mevcut halini görmek istedi. Ancak Gökçel planlara ulaşamadı. Bunun üzerine Büyükşehir yönetimine dilekçe ile başvuran Gökçel, planlara ulaşabilmek için talebinde ısrarcı olacağını açıkladı. “Komisyonu üyesi olmamıza rağmen planları bizlere vermiyorlar” diyen Gökçel, “Sözlü istedik ama vermediler, ben de dilekçe ile başvurdum. Planlar toplumdan saklanmaz, gizlenmez. Onlar kendilerine göre bir gerekçe buluyor, ‘kurumlardan yazı gelmedi, yazı gelmeden inceleme olmaz’ diyorlar. Ancak planları kendilerine yakın insanlara gösterdiklerine dair duyumlar alıyoruz. Şeffaf olması gereken planlar neden saklanıyor?” diyerek, duruma tepki gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA