Şebeke yetersizliğine elektrik savunması! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şebeke yetersizliğine elektrik savunması!


 

Mersin’de sıcak hava ile nüfusu ikiye, üçe katlanan yaylalardaki su sorunu halkı canından bezdirirken, yaylalardaki şebeke yetersizliğini kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, topu TEDAŞ’a atmaktan geri kalmadı. ‘TEDAŞ’ın elektrik kesintileri yüzünden su içemiyorsunuz’ diyerek MESKİ yetkil

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2017 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Komisyonlarından gelen 11 gündem maddesinin ve idareden gelen 32 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; maddeler tek tek oylanarak karara bağlandı.

Toplantıya meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz arasındaki yaylalardaki su kesintileri konusundaki konuşmalar damga vurdu. Yaylalarda sık sık su su kesintileri yaşandığına ve kendilerine çok fazla şikayet geldiğini belirten meclis üyelerine Kocamaz’dan ilginç bir yanıt geldi.

“GEÇEN YILKİ BENZER SIKINTILARI DA GÜNDEME GETİRMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Yayla bölgelerindeki su kesintilerinin artış gösterdiğini ve yayladaki vatandaşların birçok problem yaşadığını ifade eden AKP’li Meclis Üyesi Mustafa Turan, “Yayla sezonu başladı ve biz bu senede geçen yılki benzer sıkıntıları gündeme getirmek zorunda kaldık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaylalardaki su sıkıntılarını bir türlü aşamıyoruz. Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bir çözüm üretmek durumundayız. Sizin bir çözümünüz varsa bu sorunu meclise getirin bizde size destek verelim. Ama artık bundan sonra yaylalarda vatandaşlarımız su sıkıntısı çekmesinler. Bu anlamda tarafıma çok ciddi şikayetler geliyor” dedi.

KOCAMAZ’DAN MESKİ’YE TALİMAT: “TEDAŞ’I AFİŞE EDİN HALK GÖRSÜN”

Yaylalardaki su problemin en büyük sıkıntısı şebeke hatlarının yeterli olamamasından kaynaklandığını belirterek sözlerine başlayan Burhanettin Kocamaz, AKP’li Meclis Üyesi Mustafa Turan’a verdiği yanıtta; “Eski şebeke hatları eski nüfusa göre yapılmış ve şimdi nüfus arttı. Bunların tamamını bir anda değiştirme şansımız yok. Geçen yıl özellikle Cehennem Dere bölgesinde pompa istasyonlarını biraz daha arttırdık, biraz daha büyüttük. Daha fazla su almak istedik ama bunlar kesin çözüm değil. Kim ne yapamıyorsa suç belediyenin oluyor. Böyle bir anlayış yerleşmiş. Maalesef vatandaşımızda iyi bilgilendirilmediği için bunu bir şekilde değerlendiriyor. TEDAŞ’ın elektrik kesintileri yüzünden su içemiyorsunuz diye gerekirse vatandaşlara ilan edin, pankart asın, vatandaş görsün” savunması yaptı.

TARSUS’A KAMULAŞTIRMA YETKİSİ

Mecliste ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nce Tarsus’ta başlatılan Berdan Nehri Projesinde bazı kamulaştırma yetkilerinin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Belediyesine devredildi.

Meclis toplantısında 1968 yılından beri her dört yıldan bir düzenlenen ve 2020 yılında Mersin’de yapılması planlanan Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne de; katılım ve ortaklık için karar alındı.

KAYYUM İLK MECLİS TOPLANTISINDA ELİNDEN TELEFONU DÜŞÜRMEDİ

Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş’ın Çankırı Valiliği’ne atanmasının ardından Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise ilk defa Büyükşehir Meclis toplantısına katıldı. Ön sıralarda ilçe belediye başkanlarının arasında yerini alan Pamuk’un kimseyle konuşmaması ve toplantı sırasında bir süre telefonu ile uğraşması dikkat çekti.

“SAKLICENNET’ NEDEN YATIRIM YAPILMIYOR?”

Toplantıda; Çamlıyayla İlçesine bağlı Kisecik, Sarıkavak ve Görmenli mahalleleri arasında yer alan halk arasında Kabızgece ve Saklıcennet olarak da bilinen bölgenin son yıllarda adeta ziyaretçi akınına uğramasına rağmen hiçbir yatırımın yapılmadığını ifade eden AKP’li Meclis üyesi Kadir Canlı ise bölgeye yatırım çağrısı yaptı.

Canlı; “Bu bölge yaz aylarında yüzlerce aracın ve insanların geldiği bir mekan haline geliyor. Ancak bu mekan ne fiziki şartlar ne mekan ne de sosyal imkanlar anlamında çok sıkıntılar yaşanıyor. Bölgeye gelen insanlarda çok büyük problemlerle karşı karşıya kalıyorlar. O bölgede yaşayan yerli halk ise toz nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Geçen yıl yine oradaki yolların açılması, yolların uygun şekilde asfaltlanması, yolların genişletilmesinde bizzat ben yardımcı olacağımı söylememe rağmen vatandaşların eziyeti katlanarak devam ediyor. Bunlarla ilgili olarak biz festivaller yapıyoruz. İnsanlar geliyor kentimizin doğal ve tarihi güzelliklerini görüyor geziyor ama doğal zenginliğin bulunduğu bir alanı da bir an önce Park Bahçeler Müdürlüğü’nün bir an önce projelendirilmesi gerekiyor. Gerekirse Orman Bölge Müdürlüğünden gerekli izinler alınabilir. Otopark ve yeşil alanlarla ilgili işleri hızlandırılması gerekir. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra oranın halkın kullanımına açılması gerekir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA