“Saldırdım evet ama tahrik edildim” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Saldırdım evet ama tahrik edildim”


 

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner’e fiziksel saldırıda bulunduğunu ancak tahrik edildiğini savundu.

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner’e fiziksel saldırıda bulunması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği toplantıda, saldırıyı kabul ederek, tahrik edildiğini savunan Kalkan, tutuklandığına yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Açıklamasına, pazarlar ve alışveriş yapan binlerce vatandaşın sorunlarını çözmek için belediyeye gittiğini söyleyerek başlayan Başkan Kalkan, “Son 3 gündür belediyeyle görüşmek istedik. Bizi kale almadılar, 'Biz sizi tanımıyoruz, siz kimsiniz' dediler. En son toplantıda sakin bir şekilde başkanlık sıfatımı kullanarak sorunlarımızı dile getirdim. Fakat kendisi benim dini duygularıma, değerlerime küfür etmeye başladı. Sorunların çözüm noktası belediyedir. İnsanlara hakaret etmek değildir. Kendisi hakaret edince ben de bir şekilde ayağa kalktım boğuştuk, tartıştık. Ben görevimin başındayım. Tutuklanma, yakalanma gibi bir durum yok. Biz esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Oda bünyemizde 200 bin esnaf ve 300 bin çalışımızla birlikte vatandaşıma gece gündüz demeden hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda hizmet alanlarımız tüm Mersin genelini kapsamaktadır. Mezitli ilçemize de bağlı pazarlarımız var olmaktadır. Tabii ki pazarlarımızın genel düzenlenmesi ve birtakım sorunların çözümü için ilgili yönetmeliklerde belirtildiği üzere ilçe belediyesinin asli görevidir.

“PAZARCI VE VATANDAŞ BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL SİZİNLE UĞRAŞAMAM’ DEYİP KONUŞMAYI GERGİN BİR ORTAMA SÜRÜKLEDİ”

Bizim de Mezitli’ye bağlı pazarlarımız ve pazarcılarımızın genel sorunlarını dile getirmek adına önceki gün ve ondan önceki gün olmak üzere Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner Bey ile Oda Yönetim Kurulu ve Oda Avukatı ile birlikte görüşme talebimizi sonuçsuz bırakmış, randevu vermemiştir.

Son olarak dün 8.30’da tek başıma tek başıma Güner beyi tekrardan ziyaret etmek istedim. Ve makamına gittiğimde sekreteri burada olmadığını söyledi. Sekreterine ısrarla görüşmek istediğimi söyledim. Sekreteri telefonu açtı ve görüşmek istediğimi söyledi. Sekreteri telefonu şahsıma uzattı ve Ertan bey ile görüştük. Telefon görüşmesinde ‘Nedir sıkıntı’ diye ithamlarda bulundu. Yüz yüze görüşmek istediğimi tarafına ilettim. Hemen ardından sekreteri benim makam odası dışında dinlenme odası diye tabir edilen bir odaya götürdü. O görüşmede esnafın ve halkın sorunlarını dile getirmek adına 20 dakika boyunca konuşmalarımızı sürdürdük. Fakat tüm ifadelerime rağmen ‘Sizinle muhatap olmayacağım, gidin zabıtayla görüşün’ gibi ters ifadeyle ‘Pazarcı ve vatandaş benim için önemli değil sizinle uğraşamam’ deyip konuşmayı gergin bir ortama sürüklemiştir.

Ben de esnafın ve vatandaşın korumak benim görevimdir dedim. Ayağı kalkarak dinime ve şahsıma hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine karşılıklı arbede yaşadık. Bu durum Mezitli Belediyesi için de utanç vericidir. Şu an aranmıyorum ve tutuklu da değilim. Her daim görevimin başındayım. Ben esnafımın, vatandaşımın hakkını ve hukukunu korumak üzere bu tür vatandaşı aşağılayan belediye yetkililerinin de karşısındayım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA