“Çıkar çetelerine rant yedirmeyeceğim” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Çıkar çetelerine rant yedirmeyeceğim”


 

Mezitlli’de belediye ile pazarcılar esnaf odası arasında iki yılı aşkın süredir yaşanan gerilim yeni bir boyut kazandı. Oda Başkanı Fuat Kalkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner’e fiziksel saldırıda bulundu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de yaşayan halkımızın hakkını hiçbir kurum ve kişiye rant olarak yedirmeyeceğim. Bu çıkar çetelerine karşı en büyük gücüm her zaman arkamda duran halkımdır” dedi.

GİZEM EKİCİ

Mezitli’de iki yılı aşkın süredir belediye ile Pazarcılar Esnaf Odası arasında yaşanan gerilim büyüdü! Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ocak ayında gazetemizi ziyaret ederek, Mezitli’nin Tece Mahallesi’nde kurulacak modern semt pazarının iki yıldır hayata geçmemesi ile ilgili eleştirilere, “Rant elde etmek isteyenler var!” diyerek yanıt vermişti.

Aradan geçen sürede belediye ile esnaf odası arasındaki anlaşmazlık sürürken, son olarak önceki gün Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan’ın, görüşmek için gittiği belediyede Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner’e fiziki saldırıda bulundu.

CHP’DEN BELEDİYEYE DESTEK

Konuyla ilgili başkanlık makamında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Sekteri, meclis üyeleri, STK yöneticileri, belediye çalışanları ve Mezitli pazarcı esnafı destek olmak için katıldı. Darp ve bıçağın karıştığı olay sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tüm tehdit ve saldırılara karşın ranta izin vermeyeceklerini söyledi.

“KİŞİSEL RANT SAĞLANMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Göreve geldikleri andan itibaren halkın olanı halkın kullanımı için sunmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Belediye olarak Mezitli sınırları içerisinde hiçbir yerde ve hiçbir şekilde, hiçbir kurum veya kişinin kişisel rant sağlamasına izin vermeyeceğimizi her zaman tekrarladım. Bu söylemimi de geçirdiğimiz yaklaşık 3.5 yılda somut olarak gösterdim. Bugüne kadar şahsıma karşı yapılan her türlü iftira, yalan, şantaj, tehdit, öldürme kastıyla yapılan saldırılara karşı sabırla sessiz kaldım. Çalışanlarımıza ve bizzat şahsıma yönelik saldırı yapanları Mersin kamuoyu ve gazetecilerimiz de çok yakından tanımaktadır” dedi.

“YASAL YOLLAR İLE GEREKEN YAPILACAK”

Saldırı olayı ile ilgili bilgi veren Başkan Tarhan, Mezitli’de alnının teriyle işini yapan esnafın arasına rant için kendi adamlarını yerleştirmek isteyenlerin sürekli baskısı ve tehdidi altında olduklarına vurgu yaparak, “12 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 08.56'da benim belediyede bulunmadığım bir zamanda Başkan Yardımcım Ertan Güner'e ve bazı çalışma arkadaşlarıma yönelik Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ve arkadaşlarının, fiziki saldırısı, kasten yaralama ve bıçaklı saldırısı karşında sessiz kalamayacağımızın bilinmesini isteriz. Başkan Yardımcım ve çalışma arkadaşlarıma yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, yasal yollardan gereken her şeyi yapacağımızı bildiririm” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞE KARŞI HAK, HUKUK VE ADALET ARAYACAĞIZ”

İlk günkü azim ve kararlılıkla halkın hakkını korumaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu kentin Belediye Başkanı olarak aldığımız her kararda bu kentte yaşayanların hakkı olduğunu bilerek çalışacağız. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Bir tek kişinin Belediye sırtından haksız kazanç edimine izin vermeyeceğiz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Her türlü adaletsizliğe karşı hak, hukuk, adalet arayan siyasi düşüncesi ne olursa olsun kamuoyunun şahsıma ve Belediyemize karşı gösterdiği güvene teşekkür eder, bu mücadeleye devam edeceğimi ifade ediyorum. Bu konuda en büyük destekçilerim de her zaman arkamda duran halktır, olay sonrası belediyemize gelerek desteğini sunan gerçek pazarcı esnafı arkadaşlarımızdır, çalışanlarımızdır.” şeklinde konuştu.

“MEZİTLİ'DE Kİ KARDEŞLİK VE BARIŞ ORTAMI TÜRKİYE'YE ÖRNEKTİR”

Mezitli Belediyesi’nin Türkiye’de tüm partilere mensup meclis üyeleriyle ortak karar aldığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Bu kardeşlik ve barış ortamı Türkiye’ye örnektir. Biz tüm kararlarımızı Ak Partili, MHP’li ve CHP’li meclis üyeleri ile oy birliği ile alıyoruz. Daha birkaç gün önce ünlü Tarihçi ve Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın adını bir parkımıza bu üç partinin oy birliği ile verdik. Mezitli’de yarattığımız bu kardeşlik ortamını çıkar çevrelerin bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

BAŞKAN YILBAŞINDA NE DEMİŞTİ?

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ocak ayında gazetemizi ziyaret ederek, soruları yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulunmuştu. Mezitli’nin Tece Mahallesi’nde kurulacak modern semt pazarının iki yıldır hayata geçmemesi ile ilgili eleştirilere sorularımız üzerine yanıt veren Neşet Tarhan, pazarcıları eleştirerek, Tece Mahallesi’nde iki yıldır kurulması gündemde olan modern semt pazarının gecikmesindeki en büyük etkenin Pazarcılar Odası olduğunu savunmuştu. Birilerinin Mezitli’de pazarcılar üzerinden rant elde etmeye çalıştığını öne süren Tarhan, “Tece’de pazarcı sorununu çözebilmek adına belediye encümen kararı ile 83 kişilik bir pazar alanı kurduk. Zabıta ile Pazarcılar Odası söz konusu alanda esnaflık yapacak kişilerin listesinde uzlaştılar. Pazarcılar Odası’ndan belge istedik ama belgeleri getirmediler. Son görüşmemizde ise sayının arttırılması talebinde bulundular. Biz de bu talebe olumlu yanıt verdik. Bütün pazarcılar yeni esnaf için imza toplasın, encümen kararı ile dahil edelim dedik. Ancak bu defa da oda yetkileri, ‘İmza alamayız’ dedi. Bunu da bizim kabul etmemiz mümkün değil. Üzerinde uzlaşma sağlanamayan kişileri nasıl yeni Pazar alanına ekleyelim? Bu diğerlerine haksız olmaz mı? Buranın üzerinden kazanç sağlamak istiyorlar. Ancak bunu söylediğiniz zaman kötü oluyorsunuz. Belli rant çevreleri var. Evet, rant olmalı ama eşit dağılmalı. Mezitli’ye değer kazandırdık, bu değerden herkes nemalanmalı. Benim görevim bir kişiyi zengin etmek değil. Bazı kişiler pazarcılar üzerinden kişisel rant sağlama peşinde” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA