Mezitli’de 10. Gönüllüevi Fatih Mahallesi’nde açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de 10. Gönüllüevi Fatih Mahallesi’nde açıldı


 

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saffet Arıkan Parkı ve Fatih Mahallesi Gönüllüevi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Mutlu Mezitli için her türlü hizmeti gerçekleştireceklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımızın olanı halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Bize güvenin halkımızın bir santimetrekaresini bile ranta ve çıkar çevrelerine kurban etmeyeceğiz” dedi.

Mezitli’ye değer katma hedefiyle hizmet üreten Mezitli Belediyesi vatandaşlarının mutluluğu için açılışlara devam ediyor. Fatih Mahallesi muhtarlığı yanında hizmete giren Saffet Arıkan Parkı ve Fatih Mahallesi Gönüllüevi’nin açılışı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle yapıldı.

“MEZİTLİ BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA”

Spor aletleri, çocuk oyun alanlarının da yer aldığı parkın açılışında konuşan Fatih Mahallesi Muhtarı Leyla Üstündağ, mahalle olarak Mezitli Belediyesi’ni yoğun bir şekilde yanlarında görmekten mutlu olduklarını söyledi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın özellikle yeşil alan yaratma konusuna büyük önem verdiğini ifade eden Üstündağ, “Parkımızın bu denli geniş imkânlara sahip olması bölgenin daha çok canlanmasını sağlayacaktır. Yine aynı park içersinde bulunan gönüllü evimizde pek çok sosyal aktive gerçekleştirilecek, ücretsiz kurslar verilecek. Mahallelilerimiz için bir buluşma ve toplanma merkezi olacaktır” dedi.

“GÖNÜLÜLÜK DÜNYA ÇAPINDA GELİŞMİŞ BİR OLGUDUR”

Kırsal alanda 4, merkezde 6 olmak üzere toplam 10 gönüllü evi yaptıkları bilgisini veren Başkan Tarhan da “Her ne kadar insanlara işlevini tam anlatamasak da bizim adeta gurur projelerimizden birisi. Çünkü bu Türkiye’de yeterince gelişmemiş bir olgu. Oysa batı toplumlarında gönüllülük bir olgudur. Yönetimler tarafından da maddi ve manevi olarak destekleniyor. Ülkemizde ise en azından ulaşım ve yemek giderleri karşılanabiliyor. Maalesef yasa gereği maddi katkı sağlayamıyoruz. Oysa kurumlar gönüllülere destek sağlaması için yetki verilebilmeli” diye konuştu.

“BURADA SİYASİ PARTİ OLAYI YOK”

Gönüllü evlerinin misyonunun çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Burada siyasi parti olayı yok. O mahalledeki herkesin buraya gelerek güç birliği yapmalarını istiyoruz. Buranın idaresi tamamen burayı kullananların. Gönüllü evlerini ne şekilde değerlendirecekleri gönüllülerimizin inisiyatifinde. Menderes Mahallesi’ndeki Gönüllü Evimiz el ürünleri, ürettikleri turunç reçellerini satarak 9 öğrenciye burs veriyor. Biz bu gönüllü evleri arasında bir rekabet gelişsin istiyoruz. Ortak paydamız, demokrasiye inanç ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıksın yeterli. Bir değişim yapacağız ve bu değişimi sizlerle başaracağız” ifadelerine yer verdi.

“KİMSENİN HALKIN ALANLARINDAN ÇIKAR SAĞLAMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Vatandaşların kullandığı ölçüde yapılan hizmetin bir anlamı olacağını ifade eden Başkan Tarhan, “Biz belediye olarak vatandaşın, kamu arazilerinin ranta açılmasına karşı çıktık ve tüm uygulamalarımızda bunu gözettik. Biz tüm işletmelerimizi yine kendi elemanlarımızla işletiyoruz. Vatandaşın bir karış arazisini çıkar çevrelerinin kullanmasına izin vermiyoruz. Daha önce kullananları da büyük mücadelelerle geri alıp park, yeşil alan ya da tesis olarak yine vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Halkın hakkını korumak konusunda hiç kimseden korkmuyoruz. Bizim arkamızda halk desteği var ve bu destek olduğu müddetçe hiç kimsenin halkın alanlarında çıkar sağlamasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra parkı ve gönüllü evini gezen Başkan Tarhan, vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntı ve dileklerini dinledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA