Taşeron işçiler ‘kadro’ istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Taşeron işçiler ‘kadro’ istiyor


 

Mersin’de Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’nde çalışan bir gurup taşeron işçi, kadro isteklerini içeren mektupları, Cumhurbaşkanı’na postaladılar.

Toroslar İlçesi Lütfü Oğuzca Parkı'nda toplanan taşeron işçiler “Cumhurbaşkanımız duy sesimizi”, “taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz”, “karayolları taşeron temizlik işçileri kadrosunu istiyor”, “15 Temmuz’da nöbetteyiz” yazılı dövizler taşıdı. Alkış tutan gurup, “kadro bizim de hakkımızdır”, “Taşeron değil, kadrolu personel” sloganları attı.

İşçiler adına konuşan Ertuğrul Saltuk Bal, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 10 bin taşeron işçinin kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ancak kendilerinin kapsam dışı bırakıldıklarını söyledi.

“ASIL İŞLERDE ÇALIŞIYORLAR”

Bal, “Bizler karayollarında çalışan, alın teriyle, emek vererek ekmeğini evlerine götüren insanlarız. Karayolları Genel Müdürlüğü ile İlgili Bakanlıklar ve sendikalarla imzalanan protokol ve ek protokol kapsamında 10 bin taşeron işçi kadrolu olarak istihdam edildi. Yüzde 10 gibi bir orana kadro verilmedi. Mersin’de de yüzlerce arkadaşımız bu protokolden faydalandı. Ancak aynı çatı altında aynı işi yapmamıza rağmen ihalesi temizlik olan biz işçiler, yardımcı iş kapsamındasınız denilerek bu kadrodan ayrı tutulduk. Oysa bizler garson, aşçı, bilgi işlem, sekreter, evrak kayıt, bahçıvan ve taşıma gibi karayollarının asıl işlerini yapıyoruz.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİLER

Kendilerine yapılan haksızlığın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından giderilmesini isteyen Bal, “Biz taşeron temizlik işçileri olarak Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz’da bir çağrısı üzerine meydanlara döküldük. Ülkemize, geleceğimize, demokrasiye sahip çıkmak için günlerce nöbet tuttuk. Aynı vazifeye her daim hazırız. Fakat bizim de Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir arz ve talebimiz var. Cumhurbaşkanımızın da haksızlıklar karşısında dik durduğunu ve taşeron sorununa duyarlı olduğunu biliyoruz. Biz, anti terör saldırısına karşı nasıl ki tepkimizi vermişsek siz de bizim kadro çağrımıza duyarsız kalmayın lütfen.”  ifadelerini kullandı.

Bal, taleplerin yer aldığı mektubu Başbakan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na, Maliye Bakanı ile Ulaştırma ve Denizcilik Haberleşme Bakanı ve Milletvekillerine de göndereceklerini sözlerine ekledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA