“OHAL kaldırılsın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL kaldırılsın”


 

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümünde, darbeyi kınayan emek ve demokrasi güçleri; demokrasi, özgürlük, eşitlik ve hukuk askıya alınmasına da tepki göstererek, “OHAL kaldırılsın, KHK iptal edilsin, işten atılanlar işlerine geri dönsün” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıldönümünde Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile darbecileri lanetleyerek, darbenin aydınlanması ve tüm sorumluların hesap vermesi çağrısı yaptı.

Platform adına açıklamayı okuyan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 15 Temmuz darbe girişiminin; iktidarı askeri yöntemlerle ele geçirme hamlesi olduğunu söyleyerek, sonuçlarının halk üzerine çöken karanlık bir düzen arayışının girişimine dönüştüğünü vurguladı.

“Bu arayışın bedeli; 248 vatandaşımızın ölümü 2196 vatandaşımızın da yaralanmasıyla çok ağır olmuştur” diyen Göksoy, “Yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı yaralılara da acil şifalar diliyoruz.  Bu FETÖ’cü darbe girişiminin yaratmış olduğu toplumsal tahribatın sosyal psikolojik ve ekonomik etkileri halen devam etmektedir. 15 Temmuz darbe girişimi; FETÖ’cü örgütlenmede dahil, tankların, savaş uçakların, helikopterlerin askeri ve militarist örgütlenmelerin başta meclis olmak üzere, devlet kurumlarına, halkın yaşam alanlarına ve sokaklara mermileri yağmur gibi yağdırarak yönetime el koyma girişimidir. 15 Temmuz girişimi; ülkede var olan halk ve özgürlüklerin ortadan kaldırılması, ülkenin karanlığa bürünmesine yol açan koşuları yaratma girişimidir” dedi.

“İŞTEN ATMALARA AÇIĞA, ASKIYA ALMALARA, İHRAÇLARA GÖZALTI VE TUTUKLAMALARA DA KARŞI DURACAĞIZ”

Darbeye, OHAL’e ihtiyaç duyanların; özgür basına; hak ve özgürlüklere, demokrasiye tahammülü olmayanlar olduğunu da dile getiren Başkan Kemal Göksoy, “Barış içinde çok kültürlü, eşit koşullu yaşamı istemeyenlerdir. Aynı zamanda; işçilerin kamu emekçilerinin toplu sözleşme haklarının kullanılmasını istemeyenlerdi, işten atmayı yasal hale getirmek isteyen ve buna ortam hazırlayanlardır.

Başta biz emek, demokrasi platformu olarak özgürlük, eşitlik, adalet savunucuları ile bir arada bu anlayış karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. Askeri darbeye karşı olduğumuz gibi OHAL zırhına dayanarak toplum dayatılan işten atmalara açığa, askıya almalara, ihraçlara gözaltı ve tutuklamalara da karşı duracağız.

“DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, HUKUK ASKIYA ALINDI”

FETÖ’cü askeri darbe girişimi önlenmesini fırsata çevirerek ülkede OHAL rejimi egemen kılınarak, toplumda demokrasi, özgürlük, eşitlik, hukuk askıya alınmıştır. Adil yargılama yerine 169 bini aşan keyfi gözaltı ve 50 bini aşkın tutuklamalar yapılmıştır. Yüz bini aşan kamu emekçisi, işçi, akademisyen görevden el çektirilmiştir. İşe dönmek için 128 gündür açlık grevine yatan, tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın demokratik talepleri engellenmiştir. İşçilerin yasal olan grev hakları yasaklanırken, kamuda çalışanların ve işçilerin OHAL ve KHK gerekçe gösterilerek, mahkeme de dava açma yolları da kapatılmıştır.

Seçilmiş milletvekilleri cezaevine konulurken, kayyumlarla belediyelere el konularak belediye başkan ve çalışanları da cezaevine konulmuştur. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanarak, basın yayın üzerinde baskı ve sansür oluşturulmuştur. Zeytinlikler kesilip, ormanlar yağmalanıp nükleer ve HES’lere yeniden yol açılarak OHAL gerekçesi ile halkın demokratik tepkileri engellenmiştir. Bu süreçte kadına LGBTİ bireylere, çocuklara dönük şiddet, taciz ve istismarda artış görülmüştür.

“OHAL KALDIRILSIN KHK İPTAL EDİLSİN. İŞTEN ATILANLAR İŞLERİNE GERİ DÖNSÜN”

Emeğin özgürlüğünü, siyasal özgürlükleri, ülkede ve bölgede barışı ortak taleplerimiz olarak haykırıyoruz. Biz emek ve demokrasi bileşenleri olarak toplumda barış, eşitlik, özgürlük, emek, adalet savunucularıyla bir arada yürüyerek 16 Nisan referandumdan sonra yürüyüşü ile kitlesel muhalefete dönüşerek, haklaşan istem ve taleplerin karşılık bulmasına önemsiyoruz. Biz emek ve demokrasi platformu olarak 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde darbecilere bir kez daha lanetlerken, darbenin aydınlanması ve tüm sorumluların hesap vermesi talebini güçlü bir sesle dile getiriyoruz.

FETÖ yapılanmasını besleyenlerin,  destekleyenlerin, ayrımsız, kayıtsız, şartsız hesap vermesini altını bir kez daha çiziyoruz. Askeri ve siyasal darbelere hayır. OHAL kaldırılsın KHK iptal edilsin. İşten atılanlar işlerine geri dönsün” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA