Onbinler meydanlardaydı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Onbinler meydanlardaydı


 

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ münasebetiyle gerçekleştirilen etkinliklerde Mersinlilerin milli irade coşkusu zirveye ulaştı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Mersin’de de dolu dolu ve heyecanlı geçti. Mersin Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklerde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan 15 Temmuz Gençlik Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Protokolü takip eden coşkulu kalabalık sokakları doldurarak 15 Temmuz gecesi olduğu gibi omuz omuza yürüdü.

Ellerinde Türk Bayrağı’yla toplanan on binlerce Mersinlinin katıldığı  etkinliklere Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su’nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katılım sağladı.

Etkinlikler akşam saatlerinde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanan onbinlerin “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Vatan Sana Canım Feda” sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’na yürümesiyle başladı. Güzergah boyunca çevredeki vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaşan kortejin meydana ulaşmasının ardından düzenlenen anma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yoluyla bağlanarak Mersinlilerle birlikte tüm illerimize seslenmesiyle birlikte, bir demokrasi şölenine dönüştü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende Vali Ali İhsan Su ile birlikte onbinlerce vatandaş, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un Şehitlerimizin ruhuna ithafen yaptığı duaya hep birlikte amin dedi.

 

“ÜLKEMİZ 15 TEMMUZ’DA SİYASİ TARİHİNİN EN AĞIR VE HAİN SALDIRISINI YAŞAMIŞTIR ”

Vali Ali İhsan Su, şehitlere Allah’tan rahmet kahraman gazilere de sağlık ve esenlik dileyerek başladığı konuşmasında bir yıl önce bugün ülkemizin siyasi tarihinin en ağır ve hain saldırısının yaşandığını, yüce milletin, tarihte benzeri görülmemiş en alçak ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Vali Su, ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını ve dünyada etkin bir aktör olmasını istemeyen güçlerin; 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek, milleti birbirine kırdırmak ve devleti işlemez hale getirip, ülkemizi parçalayarak işgal etmek amacıyla Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) maşa olarak kullandıklarını kaydetti.

Konuşmasının devamında, asker elbisesi giymiş bir takım hainlerin kışlalardan çıkarak köprüleri tuttuğuna ve cumhurbaşkanına suikastçılar gönderdiklerine dikkat çeken Vali Ali İhsan Su, bu hainlerin alçakça bir katliam başlatarak milletin meclisini bombaladığını, ülkemize sahip çıkmak isteyen vatandaşlarımızı tanklarla ezerek, kurşun yağmuruna tuttuğunu da sözlerine ekledi.

 

“YÜCE MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA MUHTEŞEM BİR DESTAN DAHA YAZMIŞTIR ”

Vali Su, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, Çanakkale ruhu ve çelikleşmiş imanı ile tüm farklılıklarını bir kenara bırakıp meydanlara çıkarak, FETÖ’nün darbe ve işgal girişimini bozguna uğratan yüce milletin muhteşem bir destan daha yazdığını, bu uğurda da 249 Şehit verdiğini ve 2000’den fazla vatandaşın da gazi olduğunu vurguladı.

 15 Temmuz gecesi tüm dünyanın vatanı, bayrağı, ezanı ve kutsal değerleri için gözünü kırpmadan göğsünü siper eden bir Millete şahit olduğunu aktaran Vali Ali İhsan Su, Türk Milleti’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şehitlerimizi ve Gazilerimizi unutmayacağını, unutturmayacağını ifade ettiği konuşmasını aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarak, gazilere de sağlıklı bir ömür dileklerini ileterek tamamladı.

 

GECE BOYUNCA CAMİLERDEN SÂLA SESLERİ YÜKSELDİ

Alanları dolduran vatandaşların coşkusu ve vatan sevgisi ile attığı tezahüratlar ise görülmeye değerdi. Marşların söylendiği, tezahüratların yapıldığı gecede vatandaşlar alanlarda Türk bayrakları ile yer aldı. Alanda dağıtılan 15 Temmuz yazılı şapka ve tişörtlerden alan vatandaşlar, gece boyunca Türk bayrağını ellerinden bırakmadı. Etkinlik öncesi Akdeniz Mehter Takımı verdiği konser ile vatandaşlara coşkulu dakikalar yaşattı. Mehter takımı sonrası sahnede okunan Sâla ile program devam etti.

15 Temmuz’u anlatan şiir dinletisinin gerçekleştirildiği etkinlikte ‘Ecdada Mektup’ yarışmasına katılan öğrencilerden Harun Ramazan Bircan gençler adına mektubunu Cumhuriyet Alanı’nı dolduran binlerce insana karşı seslendirdi. Vatanı için canını ortaya koyarak şehit olan ve gazi olan 15 Temmuz kahramanları için yazılan mektup vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gecede Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yazdığı “İlahi Adalet” şiiri kendi sesinden alandaki binlerce vatandaşa dinletildi.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan saatlerde tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Mersin genelindeki camilerden Sâla sesleri yükseldi. Yükselen Sâla seslerini huşu içerisinde dinleyen vatandaşların tuttuğu demokrasi nöbeti sabaha kadar devam etti. Etkinlikte imzaya açılan anı defterini imzalayan vatandaşlar 15 Temmuz şehitlerini saygıyla yâd etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA