Panolar kime emanet? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Panolar kime emanet?


 

Kentte gelişi güzel yerleştirilen reklam panoları hem trafiğe hem kent estetiğine darbe vururken, panoların önünün kapatılmaması için ağaçların kesilmesinin ortaya çıkması tartışmaları beraberinde getirdi.

Şehrin reklam panoları işgali altında kalması ve ağaçların kesiminden birhaber olmaları nedeniyle tepki gösterilen Başkan Kocamaz, “Ağaç katliamını kimse bize mal etmeye çalışmasın” diyerek kendini savundu.

Haber Merkezi

Mersin’de yıllardır kentin en önemli sorunlarından biri haline gelen reklam panolarının en işlek bölgelere geliş güzel yerleştirilmesi ve yerel yönetimlerin bu konuda yeteri kadar denetim yapmaması ile ilgili tartışmalar, panoların önünü kapattığı gerekçesiyle kesilen açların ortaya çıkması ile yeniden alevlendi. Tüm bu tartışmalar “Panolar kime emanet, denetiminden kim sorumlu” sorularını gündeme getirdi.

KOCAMAZ’DAN “AĞAÇ KATLİAMINI KİMSE BİZE MAL ETMEYE ÇALIŞMASIN” SAVUNMASI

Şehrin reklam panoları işgali altında kalması ve ağaçların kesiminden birhaber olmaları nedeniyle tepki gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “Ağaç katliamını kimse bize mal etmeye çalışmasın” diyerek kendini savundu.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; belediyeyi hedef göstermeye çalışanlara sert tepki veren Kocamaz, olayın duyulmasından sonra ilgili yerlere müracaat yaptıklarını kaydetti.

Başkan Kocamaz, şunları kaydetti: “Olayın gerçekleştiği tarihten bu yana gerek ulusal gerekse de yerel yazılı ve görsel medyada yayınlanan açıklamamızda aynen şu şekildedir. Olay bize intikal ettikten sonra ilgili birime talimat verip konuyu detaylı incelemelerini istedim. Bunun üzerine Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri saha çalışmalarıyla durum tespiti yaptı. Yapılan tespitlerde konunun sadece tek bir noktada olmadığı, şehrin bazı bölgelerinde de reklam panolarının önüne denk gelen 30 ağacın kesildiğini, raket denilen panoların önündeki ağaçların da kesildiğini tespit ettik. Bu durum ile ilgili fotoğraflar çekilerek tutanaklar tutularak savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu durumu kabul etmemiz söz konusu değil. Sorumluların tespiti konusunda başlatılan hukuksal süreç devam ediyor. “

KESİLEN AĞAÇLARIN YERİNE YENİLERİ DİKİLDİ

Öte yandan kesilen ağaçların yerine yenisi ekildi.Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Reklam panolarını kapattığı gerekçesi ile özel bir reklam şirketi tarafından gece saatlerinde kesildiğine dair görüntülerin basında yer alması üzerine kesilen ağaçların yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından akasya ağaçları dikildi” denildi.

Mersin’in en işlek caddeleri olan 34. Cadde, İstemihan Talay Caddesi, Okan Merzeci Bulvarı gibi alanlarda bulunan reklam panolarının önünü kapattığı gerekçesi ile 30 farklı noktada bulunan 100’den fazla ağacı keserek ağaç katliamına sebep olanların bulunması ve hakkında yasal işlem yapılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından savcılığa ve emniyete suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık olay ile alakalı sorumluların bulunması için araştırma başlattı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA