Enerji uzmanı olmak isteyenlerin adresi mersin oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Enerji uzmanı olmak isteyenlerin adresi mersin oldu


 

Enerji Kimlik Belgesi’nin zorunlu hale gelmesi ile EKB uzmanlığı eğitimi almak isteyen mimar ve mühendislerin adresi Mersin oldu. Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, 2011’den buyana düzenlediği eğitimler ile bugüne kadar 88 kişiye sertifika verdi.

‘Enerji Kimlik Belgesi’ (EKB) olmadan binaların alım satımının yapılmasına izin verilmemesine yönelik uygulamanın yürürlüğe girmesi ile Mersin’de Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanlığı Eğitimleri’ne hız verildi.

Mersin’de 2011 yılından buyana düzenlenen 5 eğitim ile 88 kişiye EKB uzmanlığı sertifikası veren EMO Mersin Şubesi, binaların enerji kimliğini belirleyen BEP-TR yazılımının güncellenmesi amacıyla oryantasyon çalışmaları başlattı. Bu çalışmalar dahilinde 8 ve 10 Temmuz tarihlerinde olmak üzere oda da iki eğitim düzenlendi.

Bu eğitimlere Türkiye genelinden çeşitli mühendislik ve mimarlık meslek gruplarına mensup 27 kişi katılım sağlayarak, eğitim aldı. 

TÜRKİYE’NİN EKB UZMANLARI MERSİN’DE YETİŞİYOR

EMO Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öncelikle enerji kimlik belgesinin önemine dikkat çekerek, oda olarak bu alanda ihtiyaç duyulan uzmanlık eğitimlerini başarıyla verebilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Elektrik enerjisi yönetiminde öncelikli etkenin enerji tasarrufu olduğunun altını çizen Başkan Atar, “2008 yılından bu yana yürürlükte olan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği gereği binalarda ve endüstri tesislerinde enerji tasarrufu sağlamak amaçlı çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. Bu uygulamaların en başında binaların enerji sınıflarının belirlenmesi yer almaktadır.

Enerji kimlik sınıfı belirlenmesi sadece Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanları tarafından yapılmakta olup, söz konusu uzmanlıklar 01/04/2010 tarihinden itibaren odamızın da içinde olduğu belirli kuruluşlarca eğitim verilmek suretiyle yetkilendirilmiştir. Elektrik Mühendisleri Odası olarak enerji politikalarının en önemli unsurunun enerji verimliliği olduğunu her fırsatta gündeme getirmekte ve önemini her alanda vurgulamaktayız.

GELİŞMELER ANLIK TAKİP EDİLİYOR

Bunun önemli bir ayağı olan EKB Uzmanlığı eğitimlerini 4 Şubat 2011 tarihinden itibaren şubemizde düzenlenmekte olup toplam da 5 eğitim düzenlenerek 88 kişiye EKB uzmanlığı sertifikası verilerek yetkilendirilmiştir. Binaların enerji kimliği BEP-TR yazılımı aracılığı ile oluşturulmaktadır. 2014 yılında yenilenen hesap yöntemi ile BEP-TR yazılımının yenilenmesi süreci başlamış ve yazılımın 2.versiyonu geliştirilmiştir. Güncellenen yazılım ile ilgili Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak eğitim ve oryantasyon çalışmaları Temmuz ayı içerisinde başlatılmıştır. Bu çalışmalar dahilinde 8 ve 10 Temmuz tarihlerinde  olmak üzere iki eğitim düzenlenmiş olup, Türkiye genelinde  çeşitli mühendislik ve mimarlık meslek gruplarından 27 kişi katılım sağlamıştır. Odamızın düzenleyeceği 3.oryantasyon eğitimi BEP-TR-2 17 Temmuz tarihinde yapıldı. Bundan sonraki süreçte de enerji verimliliğinin önemini vurgulayan etkinliklerimiz ve eğitimimiz devam edecek olup,enerji politikalarının merkezinde bunun olduğunu göstermek için tüm performansımızı göstereceğiz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA