KKTC’den Mersin çıkarması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KKTC’den Mersin çıkarması


 

Mersin’de liman başta olmak üzere çeşitli temaslarda bulunmak için kente gelen KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.

Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulunmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere ilimizde bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.

 Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasıyla başlayan ziyaret sırasında Bakan Kemal Dürüst’e KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da eşlik etti.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, KKTC VATANDAŞLARI DA O KADAR HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE OLACAKTIR”

Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmasına Vali Ali İhsan Su’ya yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, Türkiye’yi yanlarında hissetmenin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek anavatanda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Vali Su’ya teşekkür ederek sözlerine devam eden Bakan Dürüst, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kadar güçlü olursa, KKTC vatandaşlarının da o kadar huzur ve güven içerisinde olacağını ifade ederek, “ Türkiye'de güzel olan her şeyin KKTC’de de olması için çalışacağız. Bugün Akdeniz için büyük öneme sahip olan Uluslararası Mersin Limanı’nda incelemelerde bulunmak için burada bulunuyoruz. Yaptığınız sıcak karşılama ve gösterdiğiniz yakın ilgi için bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“KARDEŞ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ YÜKSEK DÜZEYDEKİ İLİŞKİLER DEVAM EDECEKTİR”

Vali Ali İhsan Su da KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst’ü Akdeniz’in incisi Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, iki kardeş ülke arasındaki geçmişi eski tarihlere dayanan yüksek düzeydeki ilişkilerin daha da gelişerek devam edeceğine olan inancını ifade etti.

Konuşmasının devamında Türkiye’nin, özellikle de Mersin’in Kuzey Kıbrıs ile apayrı bir bağının olduğunu vurgulayan Vali Ali İhsan Su, “Bu ziyaretin iki ülke arasındaki var olan bağın daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 Ziyaret bir süre sohbet edilmesi ve fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA