Devlet: ‘Yaptık’ Muhtar: ‘Çivi bile çakılmadı’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Devlet: ‘Yaptık’ Muhtar: ‘Çivi bile çakılmadı’


 

Daha önce gündeme getirdiğimiz Tarihi Osmanlı Yörük Köyü Gökçetaş Mahallesinde yaşanan altyapı eksiklerine dair haberimize Mersin Valiliği’nden, “Gerekli tüm çalışmalar yapıldı” açıklaması geldi. Mahalle Muhtarı Mehmet Şen, açıklamaya tepki göstererek “Bizim kamuoyu ile paylaştığımız sorunlardan hiç

Mehmet Nabi Batuk

Gazetemizin 29 Mayıs 2017 tarihinde yayımladığı haberde, Mersin’in Mut ilçesine bağlı Osmanlı döneminden kalma tarihi Yörük Köyü Gökçetaş Mahallesi ve yöre halkının yayla olarak kullandığı Katırardıç Mahallesinde yaşanan altyapı eksikliklerine ilişkin haberimize Mersin Valililiği, yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Gökçetaş İlkokulu’nda öğrenci sayısının az olduğu, birleştirilmiş sınıf uygulamasının yapıldığı, mahallede yaşayan öğrenci velileri ve mahalle muhtarının taşımaya rıza göstermemeleri nedeniyle taşımalı eğitimin yapılamadığı, mevcut okulda tamirat ve tadilat yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirildiği, Mut Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı aile hekiminin muayene yeri olarak kullanabilmesi için Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden konteynır talebinde bulunulduğu, Gökçetaş Mahallesinin tamamında içme suyu şebekesinin mevcut olduğu mahalleye ait Katırardıç Yaylasında acil olmamakla birlikte depo ihtiyacının bulunduğu, depo yapımının MESKİ tarafından orta vade plan dahilinde gerçekleştirebileceği, Gökçetaş Mahallesi Katırardıç Yaylasına enerji bağlantısının yapılabilmesi için mevzuatın gerektirdiği, belgelerle birlikte Enerji Dağıtım şirketine başvuru yapılmasının gerektirdiği, Türkcell, Vodafone, operatörlerinin kapsamasının mevcut olduğu, Türk Telekom operatörünün kapsamasının olmadığı anlaşılmıştır” cümleleri kullanıldı.

“PAYLAŞTIĞIMIZ SORUNLARDAN HİÇBİRİNE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI”

Ancak telefonla ulaştığımız Gökçetaş Mahalle Muhtarı söz konusu çalışmaların yapılmadığını iddia etti. Mersin Valiliğinin taşımalı eğitimin yapılamadığı, mevcut Gökçetaş İlkokulu’nda tamirat ve tadilat yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirildiği açıklamasını yalanlayan Muhtar Şen, “Köyümüzde hiçbir çalışma başlatılmadı. Sadece köyümüze yeni bire öğretmen atandı. Köy okulumuzda hiçbir tadilat çalışması yapılmadı. Aynı zamanda bizim kamuoyu ile paylaştığımız diğer sorunlardan hiçbirine bir çivi bile çakılmadı. Biz yıllardır beklemeye devam ediyoruz. İki yıldan beridir de sağlık ocağı olarak kullanacağımız konteynırı bekliyoruz.  İki yıldan beridir sürekli vereceğiz diyorlar ama biz daha görmedik” diye konuştu.

 

İşte yaptığımız haberin görüntüleri:



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA