Kendi klimasını kendi yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kendi klimasını kendi yaptı


 

Anamur’da etkili olan sıcak havadan bunalan bir vatandaş, ucuz ve kısa yoldan serinleyebilmek için ilginç bir çözüm buldu.

Anamur'da Tuncay Çökelek, hava sıcaklığının 38 dereceyi bulmasından dolayı kendi klimasını kendisi yaptı. 1 adet vantilatörü çöp kovasının kapağına sabitleyen Çökelek, kabın içerisine attığı buzlarla el yapımı klima yaptı. Yaptığı klimayla ilgili açıklamalarda bulunan Çökelek, aşırı sıcakların kendisini farklı arayışa sevk ettiğini söyledi. Evde bir adet vantilatör soğutucu olduğunu dile getiren Çökelek, “Vantilatörü çalıştırmama rağmen serinleyemiyordum. Çünkü vantilatör, odadaki sıcak havayı üflüyordu. İlk olarak vantilatörü çöp kovasının kapağına sabitledim. Daha sonra da kova kabında 3 adet delik açtım. Kovanın içine buz koydum. Şimdi oturduğum odayı tam anlamıyla soğutuyor. Bu sayede bunaltıcı yaz sıcaklarından etkilenmeden rahatlayacağım” diye konuştu.

Klima fiyatlarının 2 bin liranın üzerinde olduğunu belirten Çökelek, çöp kovasından yaptığı klimanın 15 liraya mal olduğunu ifade ederek, “Elimde zaten bir adet vantilatör vardı. 15 liraya çöp kovası aldım ve az para harcayarak klima sahibi oldum. Oysa bir klima almaya kalksam 2 bin liranın üzerinde para vermem gerekirdi” şeklinde konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA