Kıbrıs’a barış gideli 43 yıl oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kıbrıs’a barış gideli 43 yıl oldu


 

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 43. yıl dönümü nedeniyle kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinliklerinde Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, beraberinde gazi heyeti ile birlikte kent protokolü ve askeri erkana ziyaretlerde bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birliklerin Türkiye’nin güneyindeki Kıbrıs adasında yaşayan Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirdiği  Kıbrıs Barış Harekatı 43. Yıldönümünde düzenlenen törenlerle anılıyor. Harekatın başladığı gün olan ve aynı zamanda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlanan anma etkinlikleri kapsamında KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden altı (6) kişilik bir heyet ile birlikte, sırasıyla Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Sayın Tuğamiral Kadir Yıldız ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, Mersin Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı, Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi Başkanlığı, Mersin Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlığı ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şubesi Başkanlığını ziyaret etti.

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZE MİNNET BORCUMUZ VAR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından konuşan KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımızın 43. Yıldönümünü kutlamanın sevincini ve onurunu yaşıyoruz. Mersin Kıbrıs Barış Harekatı’nın çıkış noktası olması sebebiyle biz Kıbrıslı Türkler için önemli bir yerdir. Biz bayram kutlamaları etkinliklerimiz çerçevesinde askerlerimizi, gazilerimizi, subaylarımıza ziyeretler gerçekleştirmekteyiz. Her ziyaretimizde gazilerimize ve askerlerimize sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz. Şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz” cümlelerini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA