Kim bu dar ruhlu gruplar? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kim bu dar ruhlu gruplar?


 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Konuşmasında ‘Dar ruhlu gruplar’ olarak tanımladığı kişileri, kurumları kişisel çıkarlarına göre kullanmaya çalışmakla suçlayan Aşut, bazı kamu kurumlarının ise kenti bütünleştirmek yerine daha da bölmeye çalıştığı

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yaklaşan oda seçimleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Odada düzenlenen toplantıya iş dünyasının ilgisi yoğun oldu.

MTSO seçimleri nedeniyle kamuoyunda bazı yanlış bilgiler, dedikodu düzeyine gelen söylentiler dolaştığını ifade eden Şerafettin Aşut, bazı çevrelerin odayı yıpratmaya çalıştığını belirtti. Açıklamasının bazı bölümlerinde dar ruhlu gruplar olarak tanımladığı kişilere ağır ithamlarda bulunan Aşut, bazı kamu kurumlarının da Mersin’e sahip çıkmadığını tam tersine kenti parçalamak için gayret sarf ettiğini vurguladı. Konuşmasının son bölümünde ise yakınları ile yaptığı istişareler sonucu tekrar aday olmama kararı aldığını açıklayan Aşut, ileriye dönük olarak da siyaset alanında hiçbir çalışmasının ve düşüncesinin olmadığının da altını çizdi.

İşte Şerafettin Aşut’un 9 yıllık MTSO Yönetim Kurulu Başkanlığını sona erdiren konuşmasından satır başları…

“AİLEM, İŞİM, ŞİRKETİM, SAĞLIĞIM YIPRANDI”

MTSO’daki 9 yıllık görev sürecinde hem kendisinin hem ailesinin hem de yakınlarının yıprandığını söyleyen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Ailem yıprandı, işim yıprandı, şirketim yıprandı, sağlığım yıprandı.  Memleketimle, Mersinle gurur duyuyorum ama ne yazık ki Mersinli Mersin’e sahip çıkamıyor. Mersin’e sahip çıkmak demek önce insanına ve değerlerine sahip çıkmak demektir. Mersinliler derken sizler gibi değerli dostlarımı veya vatandaşlarımızı kast etmiyorum. Ben Mersinlilerin büyük teveccühünü ve sevgisini her daim yaşadım.  Hepinize minnettarım. Sahip çıkamayan kentin ağabeyi sayılan o büyük kurumlarıdır. Ne yazık ki, kentin kurumları ve dinamikleri tek bir vücudun parçaları olduğunu kabul edemedi. Anlamsız bir rekabete giriştiler. Bu kentin kurumları ve dinamiklerine  “biz bir birimizin rakibi değil, tamamlayıcısıyız” ruhunu veremedik, ne yazık ki bunu başaramadık” dedi.

“BUGÜNÜ KURTARMAK İÇİN MERSİN’İN GELECEĞİNİ YOK SAYDILAR”

Küçük ruhlu kişiler olarak tanımladığı kişilere ağır eleştirilerde bulunan Aşut, “Acı olan şey; kentin önemli kurumları bu küçük ruhlu kişilere daha çok prim verdi. Anlamak zor değil aslında. Herkes bir birinin küçük çıkarları için, herkes bugünü kurtarmak için Mersin’in geleceğini yok saydı. Kim ne kazandı, kim ne kaybetti? Bunun muhasebesini de, bu kurumların başında bulunanlara bırakıyorum. Herkes Mersin tarihinde layık olduğu yeri alacaktır. Biz bu kıskançlık ve büyüklük tuzağına düşmeden yolumuza devam ettik. Sitem etmedik, küsmedik, ağlamadık. Bu makamlara seçilerek ve teveccühle gelen insanlar böyle yapmalıdır zaten. Sonunda “mutlu musun, tatmin oldun mu?” diyenler var. Karşılık bekleyenlere bu soru sorulabilir, ben bir karşılık beklemedim ki. Hiç bir zaman karşılık bekleyerek bu hizmetlerin içinde bulunmadım ki. Ben ve yakın arkadaşlarım sorumluluk hissettiğimiz bir konuda görev aldık, gönüllü olduk, kendimizce bir iyiliğin parçası olduk ve denize attık. “Balık bilmese de,  Halik bilir” dedik” diye konuştu.

MTSO başkanlığı boyunca, kuruma siyaseti sokmamaya dikkat ettiğini ifade eden Şerafettin Aşut, “Siyaset üstü olmaya azami gayret gösterdim. Şunun altını da özellikle çizmek isterim.

“ETNİK, DİNİ VE MEZHEPSEL AYRIMCILILARIN AKLIMIZIN ÖNÜNE GEÇMESİNE İZİN VERMEDİK”

Siyaset üstü olmak devlete veya hükümetlere mesafeli olmak değildir. Biz seçilmiş her hükümetimizle uyum içinde çalıştık. Sonuçta onları seçen de bizleriz. Bizler demokrasiye gönül vermiş bir camiayız. Siyaset üstü olmanın esas amacı, Oda içinde yapay ayrımcılıklara yer vermemektir. Etnik, dini ve mezhepsel ayrımcılılarının aklımızın önüne geçmesine izin vermedim. 21’inci yüzyılda,  bu yapay ayrımcılıkları bir utanç olarak gördüm ve önce insan dedim” cümlelerini kullandı.

“KENDİ YOL ARKADAŞLARIMIN VİZYONU BENİ HAYAL KIRKLIĞINA UĞRATTI”

MTSO’daki 9 yıllık görev sürecinde çoğu zaman kendi yol arkadaşları ile bile mücadele etmek zorunda kaldığını ifade eden Aşut, tepkilerini şu cümlelerle aktardı: “Kendi yol arkadaşlarımın bu kriter ve değerleri sahiplenmemesine rağmen bu yolda yürüdüm. Siyaset üstü kalmak adına, kendi yol arkadaşlarımla mücadele ettim, kentin bazı dinamikleri ile mücadele ettim. İstedim ki, MTSO hiç kimsenin değil;  sadece aklın, bilimin ışığında Mersinlilerin sesi olsun. İstedim ki, MTSO kurumlarla kavga eden değil, proje üreten bir yer olsun, çağı yakalasın. Bu konuda bile, bazı projelerde kendi yol arkadaşlarımın vizyonu beni hayal kırklığına uğrattı. Olayları kişisel hale getirmeleri beni çok üzdü. Bazıları MTSO’yu kişisel çıkarların kavgasının verildiği yer zannetti. Buna izin vermedim. Kötü adam oldum. Bazıları MTSO’yu ihtirasların tatmin yeri zannetti, buna da izin vermedim. MTSO birilerinin nemalanacağı bir yer değildir. MTSO hiç kimsenin adından yararlanacağı bir yer olmamalıdır, buna izin vermedim, kötü adam oldum. Ben MTSO’dan değer alan değil, buraya değer katanların burada olmasını istedim.”

“SİYASİ, DİNİ, ETNİK, MEZHEPSEL TÜM AYRIMCILIKLARI ASLA ODAMIZA SOKMAYIN”

MTSO Genel Kurulunun ardından seçilecek yeni yönetim kurulu üyelerine önerilerde de bulunan Şerafettin Aşut, “Bu kurumun neredeyse bir buçuk asırlık bir çınar olduğunu unutmayın. Bölen değil, birleştiren olun, Yıkan değil, yapan olun, Ayrıştıran değil,  kucaklaştıran olun, Nefreti değil,  sevgi ve saygıyı yüceltin, Siyasetin olumlu yanını kullanın, insanların etnik, dini ve mezhep değerlerine saygı duyun ama siyasi, dini, etnik, mezhepsel tüm yapay ayrımcılıkları asla Odamıza sokmayın. Demokrasi dayanağımızıdır, Cumhuriyet varlığımızdır, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri en büyük hedefimizdir. Yani, çağı yakalayan bir Mersin, bilime inanan bir Mersin” dedi

“SİYASET GİBİ BİR ALANDA HİÇBİR ZAMAN TEVECCÜH GÖSTERMEYECEĞİM”

Konuşmasının son bölümünde Yaklaşan Oda seçimlerinde sektöründen aday olmayacağını açıklayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, siyaset alanında da herhangi bir düşüncesi olmadığını ima ederek sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Ben yeni dönemde sektörümden aday olmayacağımı siz değerli dostlarım ve değerli Mersinlilerle paylaşmak isterim. Bunun dışında hiçbir amacım olmayacağımı, hele ki üzerime yapıştırılan siyaset gibi bir alanda hiçbir zaman teveccüh göstermediğimi en iyi bilenler basın mensuplarıdır. Bu benim tek başıma aldığım bir karar değildir. Beni tanıyanlar iyi bilirler. Çevremdeki dostlarımın, ailemin, yakın yol arkadaşlarımın tavsiyelerine çok önem veririm. Bu; ailemin, kardeşlerimin, firma yönetici ve çalışanlarımın, MTSO’daki yakın yol arkadaşlarımla yaptığım istişarelerimin sonunda aldığım bir karardır. Memlekete hizmet etmek için koltuğa gerek yok. Ben nefes aldığım sürece; yine meslek liselerinin yanında olacağım; Yine Odamızın projelerinin takipçisi ve destekçisi olacağım; Yine eğitimin bir neferi olacağım. Görev aldığım her kurum benim için kutsaldır ve değerlidir ama ben bu makamlarla Şerafettin AŞUT olmadım; Şerafettin AŞUT olduğum için bu gönüllü hizmetlerde yer aldım. Nefes aldığım sürece, önce kentimin sonra da ülkemin ekonomisinin ileriye gitmesi için çaba sarf edeceğim.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA