Mersin’de bal ormanlarından 45 milyon TL gelir bekleniyonr | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de bal ormanlarından 45 milyon TL gelir bekleniyonr


 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tabiatın mucizevi besinlerinden olan balın üretiminin artması maksadıyla bütün yurtta uygulamaya koyduğu “Bal Ormanları Eylem Planı” kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen çalışmalarla Mersin’de kurulan toplam 44 bin 550 kovan kapasiteli 29 adet bal ormanı bölgedeki arıcılığın gelişimine destek sağlıyor.

OGM tarafından Mersin’de tesis edilen toplam 29 adet bal ormanı, 22 bin 465 dekar alanı kapsıyor. Bal ormanları ile biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlanırken, bal üretiminin artırılmasına da destek olunuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bal üretiminde marka oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek “Bal Ormanları Projesi ile her ilimizde bal ormanları kuruyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığında ülkemiz, bal üretiminde Dünya ikinciliğine yükseldi. Bal ormanlarına tohum-fidan takviyesi ile can suyu havuzları yapımı çalışmalarımız da devam ediyor. Yapılan çalışmalarla Mersin’deki arıcılarımızın yıllık gelirlerinin yaklaşık 45 milyon liraya ulaşmasını hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA