İsrail’in Mescid-i Aksa zulmü Mersin’de lanetlendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İsrail’in Mescid-i Aksa zulmü Mersin’de lanetlendi


 

İsrail Hükümeti’nin güvenlik önlemlerini öne sürerek Mescid – i Aksa’da bazı Müslüman vatandaşlara şiddet uygulaması ve Cuma Namazı’nı 50 yıl aradan sonra engellemesi Mersin’de Cuma namazı çıkışı protesto edildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, Cuma Namazı çıkışında, Ulu Cami’nde düzenlediği basın açıklamasında İsrail Hükümeti’nin güvenlik önlemlerini öne sürerek Mescid – i Aksa’da bazı Müslüman vatandaşlara şiddet uygulamasını ve 50 yıl aradan sonra Mescid’i Aksa’da Cuma Namazı’nın yasaklamasını lanetlendi. Protesto etkinliğine Cuma namazından çıkan ve çevreden gelen vatandaşlarda destek verirken sık sık “İsrail şaşırma sabrımızı taşırma”, “Kanımız aksada kurtulacak El Aksa” sloganları attı.

“KAN, İSRAİL İÇİN YETERLİ OLMAYIP, ALINLARIN SECDEYE VARMASINA ENGEL OLMAKTALAR”

Daha sonra Platform bileşenleri adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu Sözcüsü ve İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, İsrail hükümetinin 50 yıl aradan sonra Mescid-i Aksa’da ilk kez Müslüman vatandaşların Cuma Namazı kılmasını engellemesine sert tepki gösterdi. Kayacı, “Var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden Siyonist İsrail Küstahlığına devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Mescid – i Aksa’da üç Müslüman’ı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid – i Aksa’ya sokmamak için elinden geleni yapıyor. İlk kıblemiz olan Mescid – i Aksa’nın her kapısında sözde İsrail Polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içersi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid – i Aksa’ya girmesini yasaklamaktadır. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. 1967 yılından beri defalarca Mescid – i Aksa’ya Cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail, Mescid’in tamamen ibadete kapatılarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusundadır. Bu hedef doğrultusunda hukuksuz bir şekilde Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak yeni yerleşim yerleri yoluyla işgalini genişletmeye çalışan İsrail, diğer taraftan Mescid – Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün artırmaktadır” dedi.

“BU ÜMMETİN BİLALLERİ BİTMEYECEK”

Son olarak İsrail Hükümeti’ne Mescid – İ Aksa’daki güvenlik uygulamalarını geri çekmesini isteyen Mesut Kayacı, “Bizler ki efendimiz Hz. Muhammed’i son peygamber kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah’a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korkular salmış Osmanlı İmparatorluğu’nun, Selahaddini Eyubi’nin torunlarıyız. Şunu unutmasınlar ki “Bir gece ansızın gelebiliriz” Gün olmuş karadan gemiler yürütmüşüz, gün gele bu dünyayı da zalimlere dar ederiz. Bu sözler işgallerine devam eden zalimlerin ve üst akılların akıllarına iyice kazınsın: Susturulmaya çalışsa da yedi alem; bu ümmetin Bilalleri bitmeyecek. Ve yükselecek göğe her haneden tekbirler” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA