Türk ve Suriyeli çocuklar uyum için buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türk ve Suriyeli çocuklar uyum için buluştu


 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNNICEF’in illerde İl Çocuk Hakları Komiteleri aracılığı ile yürüttüğü "Sosyal Uyum Projesi" başarıyla devam ediyor.

Proje kapsamında Türk ve Suriyeli minik çocuklar birlikte yemek, dondurma yediler, satranç ve futbol oynadılar. 9-15 arası 65 çocuğun katıldığı proje etkinliğinde çocukları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Bahadır Sarı, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mithat Ertaş ve futbol il temsilcisi Ahmet Karataş yalnız bırakmadı. Karacailyas Spor Kulübü sosyal tesislerinde güzel bir gün geçiren çocuklar, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İl Çocuk Hakları ve Proje Koordinatörü Mustafa Sarı, projeyi Mersin ilinde başarı ile uygulandığını belirterek, amaçlarının Türk misafirperverliğinin göstergesi olarak tüm çocuklarla birlikte yaşama kültürünü öğretme olduğunu söyledi. Sarı, "Çocuklar adı üstünde çocuktur. Dünyanın her yerindeki çocukların haklarını da ilimizdeki tüm çocukların haklarını da korumak bizim görevimizdir. Mersin'de Türkiye'ye örnek olacak sosyal hizmet ve çocuk odaklı projeler yürütüyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ulaştırmada ve onlara projeler kapsamında eğitimle geleceğe hazırlamada var gücümüzle çalışmaktayız" şeklinde konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA