Tarsus’un saati şaştı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’un saati şaştı!


 

Mersin’in en büyük ilçesi ve büyüklüğü ve sahip olduğu nüfus yapısı ile Türkiye’deki birçok ili geride bırakan Tarsus’ta, Yarenlik Alanı ile Eski Adliye Sarayı karşısındaki büyük saatlerin uzun süredir çalışmaması kamuoyunun tepkisini çekti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in en büyük ilçesi olan Tarsus’ta ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin kent tarihine ve kültür yaşamına olan ilgisizliği sürüyor. Kentte organize ettiği kültürel organizasyonlarla istenilen başarıyı bir türlü yakalayamayan Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi, vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Kent tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Makam ile Demirkapı bölgesinde bulunan Tarsus Evleri korunması için herhangi bir çalışması bulunmayan belediyeler kentte son tamamladıkları Yarenlik alanı ile Tarsus Kültür Park Projesi uygulamasında yaptıkları ağaç katliamları ve betonlaştırma çalışmaları ile kentteki kamuoyunun ve çevrecilerin yoğun tepkisini almıştı. Sık sık kent kültürü ve tarihine ilgisiz kalmakla eleştirilen MHP’li iki belediye de şimdide ilçe merkezinde yer alan Yarenlik Alanı ile Esli Adliye Sarayı karşısındaki bulunan ve bölgenin sembolü olan iki kuledeki saatlerin çalışmaması nedeniyle kamuoyundan yoğun eleştiri alıyor.

“BELEDİYENİN KENTE İLGİSİNİ SAATLERDEN GÖREBİLİRSİNİZ”

Her gün on binlerce vatandaşın alışveriş yaptığı kent merkezinde bulunan iki kuledeki saatlerin uzun zamandan beridir çalışmadığı öğrenilirken, Eski Adliye sarayı karşısındaki kuledeki saat ise 12.00’da kalarak çalışmıyor. Belediyenin uzun süreden beridir çalışmayan saatlerin bakımını yapmak hiçbir çalışma yapmadığını ifade eden kent merkezindeki esnaf ve vatandaşlar kent tarihinin sahipsiz bırakılmaya devam edildiğini belirtiyor. Gazetemize kentte çalışmayan saatler konusunda bir değerlendirmede bulunan berberlik yapan bir vatandaş, “Eskiden o saatlere bakar kolumuzdaki saatleri kontrol ederdik. Şimdi gidin bütün Yarenlik Alanı esnafına sorun hiç kimse o saatlere bakmaz oldu. Meydan saatleri her kentin sembolüdür. Örneğin İzmir’in logosu Konak Meydanı’nda bulunan saat kulesidir. Ama bizim Tarsus’ta kentimizin merkezinin en önemli aksesuarı olan, sembolümüz olan saat kulelerimiz yıllardır ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle bugün yanlarına çöp atılan değersiz bir yapıya dönüştürüldü. Bu saatlerin bakımını yapmak çok mu zor? Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi attığımız çöpten bile vergi alıyor. Bizim verdiğimiz vergileri ne yapıyorlar. Bizim kentimizin tarihine bu vergiler harcanmıyorsa bizden vergileri neden topluyorlar. Eğer böyle hizmet etmeye devam edeceklerse biz vergi vermeyelim gidelim kenti kültürümüzü kendimiz koruyalım. Kendi paramızla da yıllardır böyle rezillikler çekmeyelim” cümlelerini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA