AKDENİZ’İN TEK KADIN PAZARI KAPATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’İN TEK KADIN PAZARI KAPATILDI


 

Akdeniz ilçesinde tek olan Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı, tepkilere rağmen imara aykırı olduğu gerekçesiyle kapatıldı. İlçe belediyesinin kadınlara yeni yer seçenekleri sunduğu ancak pazarcı kadınların, “İşlerimiz azalır” diyerek taşınmayı kabul etmediği öğrenildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Merkez Akdeniz İlçesinde dönemin HDP’li ilçe belediyesi tarafından 9 aralık 2016’da kurulan ve bölgede alternatifi olmayan Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı dün zabıta ekipleri tarafından kapatıldı.

Yaklaşık 50 kadının el emeği ürünlerini satarak geçimini sağladığı alanın imara aykırılığı gerekçe gösterilerek yapılan kapatma işlemine kadınlardan tepki geldi. Zabıta ekipleri ile polisler arasında bir süre tartışma yaşandı.

KADINLAR: “BİZE UYGUN BİR YER GÖSTERİLMEDİ”

Akdeniz Belediyesi’nin kurulabilecek yeni pazar için kendilerine uygun olmayan yerler gösterdiğini söyleyen Maşallah Nas, önerilerilen yerlerin uygun olmadığını, çok sığ bölgeler olduğunu kaydetti. Pazarcı Nas, “Bir zabıta gelip ‘burası babanızın yeri mi neden çıkmıyorsunuz?’ diyerek tepki gösterdi. Burada kendilerine karşı zorluk çıkardığımızı söyledi. Sonra bana bakarak kafasını salladı. Ben bunu kendime bir tehdit olarak görüyorum. Pazardaki tüm kadınların tepki göstermesine, çabalamasına rağmen pazarımızı kapattılar. Belediye başkanının yanına çıktığımızda elinden gelen tüm yardımı yapacağını söylemişti. Başkanımızın elinden gelen tüm yardım pazarımızı kapatmak mıdır? Biz kadınlar olarak belediyenin bize karşı bu tutumunu kabullenemiyoruz. Madem buranın kapatılması gerekiyor uygun bir yer gösterip, bizi oraya taşısınlar. Neden gelip bizden anahtarları alıyorlar? Sürekli bizi yıkım, polis ve zabıta ile tehdit ediyorlar. Artık biz pazarcı kadınların yapabilecekleri bir şey kalmadı. Çünkü pazarımızın anahtarlarını aldılar. Burayı kapatıp bizi sokağa attılar” dedi.

BELEDİYE: “YER GÖSTERDİK, KADINLAR KABUL ETMEDİ”

Konuyla ilgili olarak Akdeniz Belediyesi ile pazarda çalışan kadınlar arasındaki görüşmelerin sürdüğü öğrenilirken, Akdeniz Belediyesi’nin kadınların kullanacakları yeni bazı yer seçenekleri belirlediği ancak pazardaki kadınların taşınma kararına sıcak bakmadığı öğrenildi. Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamada ayrıca, söz konusu pazarda bazı şahısların mevzuat dışı kar elde eden satışlar gerçekleştirdiği, kontrolsüz yiyecek satışlarının yapıldığı, mevcut binanın imara aykırı olarak inşa edildiği ve hakkında yıkım kararı bulunduğu vurgulandı. Elde eden bilgilere göre Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk’un konuyla ilgili olarak hassas davrandığı ve sürekli olarak pazarcı kadınlarla diyalog yoluna gitmek istediği öğrenildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA