MESKİ laboratuarına mükemmellik sertifikası | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ laboratuarına mükemmellik sertifikası


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Merkez Su Analiz laboratuarı, ‘Mükemmel Laboratuar’ sertifikasına layık görüldü.

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuarı; belirli bir plan dahilinde 2 yılda bir akredite olarak yaptığı tüm analizlerden uluslararası karşılaştırma testlerine girmiş ve toplamda girdiği 65 uluslararası yeterlilik testlerinden yüzde 100 başarı elde etti. 2017 yılında da içme sularında “Toplam Kalsiyum”, “Kalsiyum Sertliği” ve “Toplam Sertlik” parametrelerinde uluslararası karşılaştırma testleri düzenleyen bir kurumun karşılaştırma testlerine katılan MESKİ; tüm dünyadan 678 akredite laboratuarın katılmış olduğu bu karşılaştırma testlerinde de yüzde 100 başarı göstererek, ‘Mükemmel Laboratuar Sertifikası’ almaya layık görüldü.

“ANALİZLERİMİZİN GEÇERLİ OLDUĞU İSPATLANDI”

Konuyla ilgili MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuarımızın kazandığı sertifikayı veren bu uluslararası kurum ilaç ve çevre laboratuarlarının güvenilir sonuçlarla performans artışı ve akreditasyonu için kalite kontrol ve karşılaştırma testi ihtiyaçlarına uzun yıllardır tecrübesi ile çözüm getirmekte ve tüm dünyadaki yaygın kullanım ve elektronik bilgi girişleri sayesinde dünyadaki 80’den fazla ülkedeki pek çok laboratuarın sonuçlarının birbiri ile kıyas yapmasını sağlamaktadır. Uluslararası laboratuarlar arası karşılaştırmalar/ yeterlilik testlerini sağlayan ve güvenilir firmalardan biri olan, bu kurum, tarafından verilen Mükemmel Laboratuar Sertifikası  ile  Merkez Su Analiz Laboratuarımızın analizlerinin bir kez daha tüm dünyada geçerli ve güvenilir olduğu ispatlanmıştır.

 MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuarımız; Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olmuş, uluslararası geçerliliği olan güvenilir sonuçlar veren bir laboratuardır. Laboratuarımız, alanında iyi donanıma sahip ve araştırmacı, ilerleme kaydetmeyi hedef edinmiş teknik personele sahiptir. Laboratuarımız personelleri, akreditasyonun devamlılığı için TÜRKAK’ın 4 yılda bir girmemizi istediği karşılaştırma testlerine 2 yılda bir girerek analiz kalitesini arttırmaktadır. 2017 yılında da 678 akredite laboratuarın katıldığı uluslararası karşılaştırma testlerine katılmış ve yüzde 100 başarı göstererek Mükemmel Laboratuar Sertifikası almaya layık görülmüştür. Kalitemizin ve güvenilirliğimizin göstergelerinden biri olan uluslararası yeterlilik testlerinden başarı sağlayarak böyle bir belgeyi almak, bizim için gurur vericidir” ifadelerine yer verildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA