Mezitli Atatürk büstü ile donatılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli Atatürk büstü ile donatılıyor


 

Mezitli’de Atatürk büstü coşkusu yaşanıyor! Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan ‘Her Siteye Bir Atatürk büstü’ kampanyası kapsamında ilk büstün açılışı yapıldı.

Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan ‘Her Siteye Bir Atatürk büstü’ kampanyası kapsamında Şelale ve Cennet Kent sitelerinde Atatürk büstlerinin açılışları yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan büst açılışında vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Gül yapraklarının serpildiği açılışta, bazı vatandaşların evinin balkonundan Türk Bayrağı sarkıtarak ‘10. Yıl Marşı’ söylemesi dikkat çekti. Başkan Tarhan’a sevgi gösterilerinin olduğu açılışta vatandaşlar Atatürk büstü ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.

“GELENLER MEZİTLİ’NİN ATATÜRK SEVGİSİYLE DOLU OLDUĞUNU HİSSETMELİ”

Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın yer aldığı açılışta konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Nasıl Mezitli’yi bisiklet kenti olarak dünyaya duyurmak istiyorsak aynı şekilde Mezitli’nin Atatürk sevgisi ile dolu olduğunu da göstermek istiyoruz. Otoban girişine yaptığımız dev Atatürk siluetinden sonra sitelerde ki Atatürk büstleri ile Mezitli’ye gelenler burasının Atatürk sevgisiyle dolu güzel insanların yaşadığını bir ilçe olduğunu görmeliler” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’E YÖNELİK SALDIRILARA EN GÜZEL TEPKİ”

Son günlerde Cumhuriyet değerlerine hiçte uymayan uygulamalar olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Müftülere nikâh yetkisi verilmesi, Anıtkabir’in çevresini imara açılması, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir bölümünün Amerikalılara satılması gibi konular art arda yaşanmaya başlandı. Bunları bir bütün olarak ele aldığımızda Atatürk ve değerlerinin silinmeye unutturulmaya çalışıldığı görülüyor. Böylesi zamanlarda Atatürk’ü daha çok yaşamımızda katmalıyız ki unutturmak için çabalayanlar bu amaçlarına ulaşamasınlar” dedi.

“BU HALKTAKİ ATATÜRK SEVGİSİNİ YOK EDEMEZLER”

Sitelerden gelen yoğun talep üzerine böyle bir kampanya başlattıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Ancak gördük ki bu konuda vatandaşlardan çok yoğun talep var. Sadece Mezitli için duyurduğumuz halde Türkiye’nin her yerinden binlerce talep gelmeye başladı. Bu durum geleceğe yönelik umutlarımızı da artırdı. Türk halkının içersinde ki Atatürk sevgisinin asla silinemeyeceğini, bu halkın Atatürk’ün değerlerine sahip çıkacağını gördük. Kaidesini yapan sitelere Atatürk Büstü hediye etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA