EnerjiSA’ya yatırım çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EnerjiSA’ya yatırım çağrısı!


 

Enerji dağıtım şirketlerini; insan odaklı değil, kar odaklı çalışmakla eleştiren EMO Şube Başkanı Atar, “Yetersiz personel ısrarı ve yanlış yatırımlardan vazgeçin” diyerek özellikle EnerjiSA’ya yüklendi.

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, uzun süreli elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, hayatı olumsuz etkileyen bu uygulamanın son bulması için EnerjiSA’ya doğru ve yerinde yatırım çağrısı yaptı.

“Bölgemizde son zamanlarda çok sık ve uzun süreli elektrik kesintileri meydana gelmektedir” diyen Atar, “Nispeten rahat koşullarda dahi karşı karşıya kaldığımız elektrik kesintileri hava şartlarının değişmesi ile beraber en temel yaşamsal ihtiyaçların bile karşılanamadığı sıklığa ve uzunluğa ulaşmıştır. Ne yazık ki yaşanan bu kesintiler temel ihtiyaç olan su dağıtım şebekesinde bile aksamalara neden olmuştur” dedi.

“PERSONEL YETERSİZ, YATIRIMLAR YANLIŞ”

Bölgenin elektrik dağıtım sisteminin işletme hakkının yapılan özelleştirme sonrası EnerjiSA şirketine devredildiğini anımsatan Başkan Atar, “Şirket 2013 yılının son çeyreğinden itibaren bölgemizde hizmet vermektedir. Ancak şirket yaptığı hatalı uygulamalar neticesinde ne yazık ki kesinti sıklığında ve sürelerinde özelleştirme öncesi dönemden çok daha olumsuz bir tablo ortaya koyarak, gün ve gün geçmişi aratır hale gelmiştir. Maliyet kaygıları sebebiyle yeterli sayıda ve nitelikte personel istihdam edilmemesi, özelleştirme öncesindeki bütçenin 3-4 katı olan ve kamu bütçesinden karşılanmakta olan yatırım bütçesinin yüksek kar elde etmek amacıyla ile doğru değerlendirilmemesi, elektrik sistemine faydası düşük ama karlılığı yüksek projelere yatırım yapılması yaşanan elektrik kesintilerindeki artışın temel sebebi olmaktadır.

“TEK HEDEF; KARLILIK!”

Dağıtım şirketlerinin kontrolsüz şekilde yatırım adı altında kamu kaynaklarını kullanmasına izin verilmesi ve çıkarılan yönetmeliklere şirketlerin uyup uymadığının yeterince denetlenmemesi dağıtım şirketlerine ana hedeflerine sadece yüksek karlılığı koyarak hareket etme rahatlığı getirmiştir. Öncelikli hedefleri daha yüksek kar elde etmek olan şirket politikalarıyla enerji dağıtımı gibi odağında insan ve toplum olan bir sektörde  toplumsal önceliklerin oluşturulması mümkün değildir” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİNİZ İNSAN OLSUN”

EnerjiSA Şirketinin nitelik ve nicelik olarak yeterli personel istihdamı, doğru ve yerinde yatırım tercih ile maliyet ve karlılık hesaplarının önüne bölge insanına hak ettiği kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamayı hedef olarak koyması için çağrı yapan Seyfettin Atar, “Bölgemizde yaşanan elektrik kesintilerinin azaltılabilmesi ve daha kaliteli enerji tedariki sağlanabilmesi için bölgemiz elektrik dağıtım firması olan EnerjiSA Şirketi’nin; kısa ve uzun vadede olmak üzere enerji dağıtım sektörünün tüm öğelerini kapsayacak şekilde gerekli tedbirleri bir an önce alması ve hayata geçirmesi gerekmektedir” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA