Yeni yönetim değil para lazım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeni yönetim değil para lazım!


 

Son 1,5 yıl içinde 5 defa kongreye giden ancak maddi manevi yaşadığı sorunlar çözüm üretilmeyen kuruluşunun 92’inci yılını buruk kutlayan Mersin İdman Yurdu, Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden devreye girmesi ile yine kongre kararı aldı!

ALİ ŞANLI

Mersin’de bir grup sporsever tarafından 16 Ağustos 1925’de kurulan Mersin İdman Yurdu, kuruluşunun 92’inci yılını kutluyor.

Geçmişe nazaran son yollarda sönük etkinlikler ile baştan sağma kutlamalar yapılan kulübün içler acısı hali ise sürüyor.

30 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig’den 2015-2016 yılında 1. Lig’e düşen ve geçen yıl da büyük kan kaybederek 2. Lig’e düşen Mersin İdman Yurdu’nda gidişat her geçen gün daha kötüye gitti.

Borcu yaklaşık tarihi ile eşdeğerde olan, son 3 sezondur transfer yasağı bulunan ve elindeki pek çok değerli oyuncusunu da kaybeden, ancak yaşadığı maddi kriz nedeniyle bir sorunu bir türlü çözemeyen Kırmızı-Lacivertliler, her seferinde çözümü yeni bir kongrede arasa da istediği sonuca bir türlü erişemedi.

2015-2016 sezonunda kötü gidişatın sorumlusu olarak görülen MİY’de yaklaşık 10 yıl başkanlık yapan Ali Kahramanlı’nın yerine, Hüseyin Çalışkan getirildi.

Ancak takımın Çalışkan döneminde Süper Lig’den düşmesi ile gerilim yeniden tırmandı. Hüseyin Çalışkan’ın çözüm olmadığının görülmesi ile tekrar kongreye gidildi. Ancak iki gün de ortaya çıkan Ali Tekin ve ekibine takım teslim edildi. Büyük vaatler ile seçilen Tekin’in sözlerini yerine getirmemesi üzerine yeniden kongreye gidildi.

Son kongrede de Ali Tekin’in yönetiminde Asbaşkan olarak görev yapan Mahmut Karak başkanlık koltuğuna oturan isim oldu. Ancak seçildiği günden bunaya Büyükşehir Belediyesi ile yıldızı barışmayan Karak, istediği desteği göremeyince, etkisiz kaldı.

Karak, diğer başkanlar gibi kangren olan sorunlara çözüm üretemeyince yeniden kongre kararı alındı.

Tüm bu süreçlerde baş aktörlerden olan Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi, son başkan Karak ile yaşadığı anlaşmazlığı sonlandırarak, ortak liste ile seçime gitmeyi kabul etti.

Önümüzdeki günlerde kongre kararının açıklanması beklenirken, yönetimin Büyükşehir ve Karak’ın belirleyeceği isimlerden oluşacağı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA