MTOSB Başkanı Tekli’den MTSO başkan adaylığı açıklaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTOSB Başkanı Tekli’den MTSO başkan adaylığı açıklaması


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda 4 yılda bir yapılan ancak geçen yıl ertelenen seçimler, Ekim-Kasım ayında yapılacak. Çok sayıda ismin başkanlık adayı için ismi geçerken ilk resmi açıklama Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli’den geldi.

Ancak Başkan Tekli’nin, “Mevcut MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile görüşmeniz oldu mu? Sizi destekliyor mu?” sorusuna net yanıt vermekten kaçınması kulislerin sürdüğü, Aşut’un başka bir ismi destekleyebileceği iddialarını gündeme getirdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin iş dünyasının çatı kuruluşu olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) yaklaşan seçimleri kentte hareketliliğe neden oldu.

MTSO Başkanı Kadri Şaman’ın 2008 yılında vefat etmesi ile o dönem Mersin-Tarsus OSB Başkanlığı yapan Şerafettin Aşut, kalan süreyi tamamlamak üzere başkan seçildi. Aşut, 8 ay sonra 20 Şubat 2009 tarihinde meclis üyelerinin katılımıyla yapılan olağan seçimde rakibinden 3 oy fazla alarak başkanlık görevine getirildi.

Ancak MTSO’da 9 yıldır başkanlık yapan Aşut, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek bu yılın sonunda yapılması planlanan seçimlerde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. “MTSO kurumlarla kavga eden değil, proje üreten bir yer olsun, çağı yakalasın diye çaba gösterdik” diyen Aşut, bazı projelerde kendi yol arkadaşlarının vizyonunun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyerek; adeta kendinden başka herkesi suçlayıcı bir yaklaşımla veda sürecini başlatmış oldu.

İLK HEDEF MECLİS

Şerafettin Aşut’un bu kararı ile MTSO başkanlığı için pek çok adayın ismi gündeme geldi. Ancak ilk resmi açıklama Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli’den geldi.

Beş dönemdir MTOSB’nin başkanlığını yapan Tekli, görev süresi içerisinde düzenlediği ilk basın toplantısında hem bölgedeki çalışmalarını anlattı, hem de adaylık sürecini başlattı. MTSO’nun Ekim-Kasım aylarında yapılması beklenen meclis üyeleri ve yönetim seçimi için start verdiğini açıklayan Sabri Tekli, öncelikle kendi meslek grubundan meclise girmek için aday olacağını söyledi.

Başkanlığa adaylığı konusunda bir şey söylemesinin henüz çok erken olduğunu bildiren Sabri Tekli, “Şu an meclis üyeliğine adayım. Önce sistem gereği meclis seçilir, ondan sonra listeni yaparsın, seçime girersin ve başkanlığı alırsın” dedi.

“İLK DEFA GİRDİĞİM BİR KURUM DEĞİL. ALLAH KISMET EDERSE 5 ÇARPI 5 OLACAK”

MTSO’da bu yıl 5’inci seçime gireceğinin altını çizen Başkan Tekli, 1999’dan bu yana 4 dönemdir meclis üyesi olarak mesleğini MTSO’da temsil ettiğini anımsatarak, “Ben şu an meclis üyeliğine adayım. Ama başkanlık olayı şu an henüz çok erken. Önce sistem gereği meclis seçilir, ondan sonra listeni yaparsın, seçime girersin ve başkanlığı alırsın. Seçimde karşımıza nasıl bir yapının çıkacağı net değil. Çünkü 4 yılda sektörler ciddi anlamda değişiyor. Sektörlerin içinde bulunan yapı değişiyor, firmalar değişiyor. Yaklaşık 100’e yakın meclis üyesi olacak. Ben de kendi meslek grubumdan adayım. Listeme, çalışmalarıma başladım. Ama benim ilk defa girdiğim bir kurum değil, 5’inci olacak. OSB’de de üst üste 5 seçim kazandım. Allah kısmet ederse 5 çarpı 5 olacak, 4 çarpı 4’ü yaptık” dedi.

“MERSİN’DE YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”

MTSO’nun çok değerli bir kurum olduğunu, hem kendisinin hem mevcut başkan Şerafettin Aşut’un buradan çıktığını kaydeden Sabri Tekli, odada çok değerli başkanların görev yaptığını söyledi. “Biz hala Kadri Şaman başkanımın izlerini sürdürüyoruz, onların attığı temellerin üstünde oturuyoruz” diyen Tekli, MTSO meclisinin TBMM’ye eşdeğer olduğunu ifade etti. Mersin’in çok güzel bir kent olduğunu dile getiren Tekli, “Her şeyin en güzelinin ilimde olmasını istiyorum. Şahsımda ve arkadaşlarımda bu kente karşı olan sevgiyi hissediyorum. Çalışmalarımız inşallah ileride çok ciddi meyveler verecek. Mersinimizde yapılacak çok iş olduğuna inanıyorum. Ama her şey birlik ve beraberlikle olacak. Ben Mersin için güzel yapılmak istenen her şeye hazırım destek vermeye. Ekibim de aynı şekilde. Bizler de bu şehrin ekmeğini yiyoruz” şeklinde konuştu.

AŞUT, TEKLİ’Yİ DESTEKLEMİYOR MU?

Açıklamalarının ardından soruları da yanıtlayan MTOSB Başkan Sabri Tekli’nin, “Seçim ve adaylığınız ile ilgili MTSO’nun mevcut Başkanı Şerafettin Aşut ile görüşmeniz oldu mu? Sizi destekliyor mu?” sorusuna net yanıt vermekten kaçınması kulislerin sürdüğü, Aşut’un başka bir ismi de destekleyebileceği iddialarını gündeme getirdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA