Mersin Valiliği bayram önlemlerini aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Valiliği bayram önlemlerini aldı


 

Mersin Valiliği, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur, barış ve güvenlik içerisinde geçirebilmeleri için gerekli önlemleri aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 31 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 13.00'ten itibaren başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin huzur, barış ve güvenlik içerisinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması için her türlü önlemin alındığı bildirildi. Açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, bayram süresince sorumluluk bölgeleri itibarıyla en üst düzeyde tedbirler alacak. Gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerine yönelik kontroller sıklaştırılırken, belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek.

Öte yandan, bayram süresince hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulacak. Elektrik kesilmelerine karşı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Mersin İl Müdürlüğü ve telefon arızalarına karşı İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracak.

Açıklamada, kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlıklar ve denetimlerin, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ile kaymakamlıklar ve ilgili belediyelerce yapılacağı ifade edilirken, “Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre-hijyen şartları olmayan mahallerde kurban kesimine izin verilmeyecek, Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği veya izin verdiği kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacaktır” denildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA