BİZE YAKIŞMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİZE YAKIŞMADI!


 

1- 7-0’lık hezimet

2- Yetersiz destek

3- Taraftara yasak 

4- Biletli seyircinin sahadan çıkarılması

5- Stadyumda kimlik kontrolü

6- Güvenlik zafiyeti

7- Sahaya seyirci girmesi

 

HEDİYE EROĞLU

 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta oynanan karşılaşmada Mersin İdman Yurdu sahasında Amed Sportif'i konuk etti. Maçta bir Mersin taraftarının oyun esnasında sahaya girerek, Amed futbolcusu Deniz Naki’ye yumruklu saldırısı, misafir takım taraftarının sahaya alınmaması ve içeriye girenlerinde zorla çıkartılarak, kimlik kontrolü yapılması, güvenlik zafiyeti büyük tepki çekti!

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başta olmak üzere kent yönetiminin destek vermediği karşılaşma, İl Spor Güvenlik Kurulu’nun misafir takım taraftarını stadyuma almama yasağı ile gergin başladı.

Passolig uygulamasının olmadığı karşılaşmaya Amed’e destek vermek isteyen Mersin’de yaşayan Diyarbakırlılar bilet alarak normal seyirci statüsünden stadyuma giriş yaptı. Kapalı tribününde toplanarak takımını desteklemek isteyen Yeşil Beyazlılara, maçın başlamasına dakikalar kala polis engel oldu. Amed taraftarını önce kale arkasına götüren polis, daha sonra stadyumdan çıkardı. Çıkmak istemeyen bazı taraftarlar ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Stadyum dışına çıkarılan Yeşil Beyazlı ekibin taraftarı burada da çevik kuvvet tarafından dağıtıldı.

AMED’İN GÖLÜNE SEVİNENLERE KİMLİK KONTROLÜ

Stadyum içerisinde ise 33. dakikada Deniz’in sağ köşe noktasından kullandığı kornerde ceza alanı içinde topa yükselen Şahin'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve durum 0-1 oldu. Ancak kapalı tribünde kalan birkaç kişinin Amed’in gölüne sevinmesi sonrası polis burada kimlik kontrolü yaparak, çok sayıda kişiyi dışarı çıkardı.

DENİZ NAKİ’YE YUMRUKLU SALDIRI

Ancak gerilimin düşmesine Amed taraftarının stadyumdan çıkarılması da yetmedi. Karşılaşmanın 26’ıncı dakikasında Amed’in ceza sahası dışından kazanılan frikik atışı öncesi Mersin İdman Yurdu taraftarının bulunduğu Maraton tribününden bir taraftarın sahaya girmesi ile stadyum karıştı. Taraftar Amed Sportif A.Ş.’nin 62 numaralı formasını giyen Deniz Naki’ye yumruklu saldırıda bulundu. Polis ve özel güvenliğin müdahalesi ile taraftar saha dışına çıkarılırken, gerilim had safhaya ulaştı. 

Bilindiği üzere Amed Sportif futbolcusu Deniz, daha önce 'Terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

VALİ SU’YA TEPKİ

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün maç öncesi güvenlik gerekçesiyle misafir takım taraftarının stadyuma alınmaması yönünde görüş bildirmesine ve stadyumdaki taraftarların çıkarılmasına rağmen karşılaşmada yaşanan güvenlik zafiyeti tepki topladı. 

Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, saldırı nedeniyle Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu eleştirdi. Twitter hesabından olayı duyuran Edemen, “Görevini layıkıyla yapamayan Mersin valisine. Statta yaşaşan insanlık dışı vahşetten gurur duyun. Bu rezalet sayenizse yaşanıyor. Amedspor seyircisine yasak getireceğinize Mersin tribünlerine sahip çıkın. 3 taraftar elini kolunu sallayarak sahaya inip sporcuma saldırıyor” ifadelerini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA