Gülnar’da ilk kez Bilim Şenliği yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gülnar’da ilk kez Bilim Şenliği yapıldı


 

Türkiye’nin ilk nükleer santralinin kurulmak istendiği Mersin’in Gülnar ilçesi ilk kez bir bilim şenliğine ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Gülnar 2017 Bilim ve Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Uluslararası Gülnar 2017 Sempozyumu ve Gülnar Hatun Çalıştayı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Gülnar Kültür Merkezi’nde yapılan açılış törenine; Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Metin Gübür, ilçe protokolü, ulusal ve uluslararası üniversitelerden öğretim elemanları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

EĞİTİMLİ GÜLNARLILAR HER YERDE

Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Gülnarlıların eğitime verdiği öneme dikkat çekerek şöyle konuştu: “Gülnarlılar bürokraside ve devletimizin birçok makamında önemli görevlerde bulunuyor. Gülnar insanı gelişime açık, çalışmayı ve öğrenmeyi seviyor.  Cumhuriyetimize ve devletimize sahip çıkan, yurt meselelerine duyarlı bir halkı var. Gülnar için çalışan emek veren fedakârlık yapan insanlara ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

“BİLİM, SANAYİ, KÜLTÜR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Üniversitemiz, toplumda bilimin, sanayinin ve kültürün oluşması için birçok çalışmayı aktif şekilde yürütmektedir. Kentimizde, ülke genelinde ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız işbirlikleriyle Mersinimizin ve ilçelerimizin değerlerini duyurmaya ve yükseltmeye çalışmaktayız. Bunun en güzel örneklerinden birisi Uluslararası Gülnar 2017 Bilim ve Kültür Etkinlikleri’dir. Bir il sadece merkeziyle gelişemez, ilçeleriyle büyür ve gelişim gösterir. Gülnar ilçesi kentimizin parlayan bir yıldızıdır. Gülnar, doğal güzelliklerinin yanı sıra müthiş bir tarihe sahip. Bu değerleri gün yüzüne çıkarmak, tanıtımını yapmak ve dünyaya duyurmak hepimizin görevidir. Bizler bu ve benzeri programların sürdürülmesi ve artırılması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz.”

“İLK TÜRK KADIN SAVAŞÇI GÜLNAR HATUN UNUTULMAMALI”

Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör ise, “Uluslararası Gülnar 2017 Bilim ve Kültür Etkinlikleri, 25 farklı ülkeden ve yurtiçinden birçok saygın katılımcının yer alacağı, oldukça seçkin bir içeriğe sahip bir program. Yapılacak olan sempozyum ve çalıştaylarda ilçemizin tarihini, ilk Türk kadın savaşçı Gülnar Hatun’u ve Gülnar’a dair daha nice bilgileri ayrıntılı bir şekilde idrak edeceğiz. Gülnar, dışarıya çok fazla göç veren, Yörük savaşçı Gülnar Hatun’dan ismini almış bir ilçedir. Ancak şunu da belirtmeliyim ki Gülnar, sınırlarını aşan bir ilçedir.Gülnar; vatanına, milletine, bayrağına aşkla hizmet eden; 180 bilim insanı, 800 tıp doktoru,15 emniyet müdürü, çok sayıda siyasetçi, sayısız avukatı, hakimi, kaymakamı ve öğretmeni topluma kazandırmıştır” şeklinde konuştu.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de konuşmasında Gülnar Hatun’un önemine dikkat çekerek: “Gülnar Hatun bizim atamızıdır. Türk kadınının ve Türk milletinin gururudur. Gülnar Hatun’un birçok yerde heykeli bulunuyor. Elinde kalkanıyla ve kılıcıyla Gülnar Hatun’un büyük bir heykelini de ilçemizin girişine yaptıracağız” dedi.

GÜLNAR’DA BİR İLK!

Uluslararası Gülnar 2017 Bilim ve Kültür Etkinlikleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross, konuşmasında; “Bugün her yer Gülnar. Gülnar Türkiye’de bir kadın liderin adını alan ilk ve tek yerleşim yeridir. İlçemizin adını aldığına inandığımız kadın liderimiz Gülnar Hatun’dur. Gülnar Hatun bugün ki Türkmenistan’ın Orta Çağ'da çok ünlü bir bölgesi olan Horasan’ın Merv Kenti civarından gelmiştir. Gülnar Hatun, 8'inci yüzyılda Orta Asya’da halifeliği elinde tutmaya çalışan Emeviler ve Abbasiler arasında kalmış bir Türkmen beyinin kızı, ordusunun ve Türkmen oymaklarının subaşısı yani komutanıdır” ifadelerine yer vererek Gülnar ve Büyükeceli’nin tarihini ele aldı. Prof. Dr. Ross ayrıca Gülnar’da ilk defa uluslararası bilim ve kültür şenliği gerçekleştirildiğinin de belirterek emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Açılış töreni Gülnar'ı konu alan serginin gezilmesiyle devam etti.

‘Uluslararası Gülnar 2017 Bilim ve Kültür Etkinlikleri’ 30 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA