Müfettiş gelsin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müfettiş gelsin!


 

Mersin İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Mersin Şehir Hastanesi yanında eczane açtığı, döner sermayeden haksız kazanç elde ettiği ve açığa alındığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Hakkındaki iddiaların araştırılması için bizzat kendisinin bakanlıktan müfettiş istediğini belirten Kemik, döner sermaye

Mersin İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Mersin Şehir Hastanesi yanında eczane açtığı, döner sermayeden haksız kazanç elde ettiği ve açığa alındığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Hakkındaki iddiaların araştırılması için bizzat kendisinin bakanlıktan müfettiş istediğini belirten Kemik, döner sermaye ile ilgili de dava açtığını söyledi.

Son dönemde Mersin kamuoyunda tartışma konusu olan ve bakanlığa kadar uzanan İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik hakkındaki iddialar, son olarak Kemik’in bu iddialar nedeniyle açığa alındığı söylentileriyle yeni bir boyut kazındı. Hakkındaki iddialarla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Kemik, “Ben açığa alınmam. Gerek eczane gerekse döner sermaye ile ilgili iddiaların soruşturulması için bizzat ben kendim müfettiş istedim. Müsteşara yazı yazdım ve müfettiş istedim. Müfettiş gelirse bakacağız. Açığa alınma yok. Ben bakanlığa bilgi verdim ve ‘Bir sürü dedikodu var, bana müfettiş gönderin, beni aklayın’ dedim” dedi.

Geçen Cuma günü yayınlanan 693 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun başkanlık düzeyinden genel müdürlük düzeyine indirilmesi çerçevesinde yanıt veren Kemik, “Türkiye’deki bütün idarecilerin hepsi cuma sabahı çıkan kararname ile hepimiz açıktayız. Görev verirlerse devam edeceğiz kanun gereği. Şu anda bütün idareciler açıkta” diye konuştu.

“DÖNER SERMAYE İLE İLGİLİ DAVA AÇTIM”

Döner sermayeden 4,5 yıl boyunca haksız yere para aldığı iddialarını ise kesin bir dille reddeden Kemik, “Döner sermaye konusunda benim en ufak bir günahım yok. Onlar vermişler ben almışım, 1,5 yıldır da almıyorum. Bununla ilgili dava da açtım. Daha ne yapayım ben?” ifadelerini kullandı.

Eczane iddiaları ile ilgili de bilgi veren Kemik, Toroslar Belediye Meclisinin 2009 yılında aldığı kararla şu anki Şehir Hastanesinin yerinin hastane olarak Sağlık Bakanlığına devredildiğini, kendisinin bu karardan 4,5 yıl sonra hastane civarında bir bina satın aldığını aktardı. Bu binayı hakkıyla aldığını vurgulayan Kemik, şunları söyledi: “Orası 2009’un Ocak ayında hastane yeri olarak Sağlık Bakanlığına devredilmiş, ben 2013’ün Temmuz ayında 4,5 yıl sonra Şehir Hastanesinin giriş kapısına 1,3 kilometre uzaklıkta bir dükkan almışım. Anayasal hakkım, biri satmış, ben de paramla almışım, bunu mal beyanımda da göstermişim. Bütün basında sanki hırsızmışım gibi lanse edildi. 35 yıl emek verdim, şimdi hırsız yaftasını yedim kaldım.”

Kemik, aldığı dükkanı neden eczane olarak kiraya verdiğini ise şöyle açıkladı: “O bölgede Mersin Şehir Hastanesini yapan kamu-özel ortaklığı eczane açamadı. Aslında hastane içinde eczane yeri ayrılmış, ancak bankalardan kredi çekilirken tüm alan ipotek olarak gösterilmiş. Bankalar da eczaneye izin vermemiş. Dükkanı da geldi bir eczacı kiraladı. Doktor kiralasa doktora verirdim, kapıcı kiralasa kapıcıya verirdim, orası benim mülküm. Kurumumdaki bir müdür yardımcısının, benim mülkümden 400 metre ileride hanımının eczanesi var. Ben 12 bin lira kira geliri alıyorum, o 150 bin lira kazanıyor.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA