Toplam 500 kiloluk hastalar aynı gün ameliyat oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toplam 500 kiloluk hastalar aynı gün ameliyat oldu


 

Toplam ağırlıkları tam 500 kilo olan obezite hastası 3 kadın, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde aynı gün tüp mide (mide küçültme) ameliyatı oldu. Hastaların hedefleri tutarsa, toplam 305 kilo verecekler

Mersin’in Tarsus ilçesi, İstanbul ve Adana’da yaşayan, toplam ağırlıkları tam 500 kilo olan 3 kadın obezite hastası, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde aynı gün tüp mide (mide küçültme) ameliyatı oldu. Ameliyatları Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük gerçekleştirdi. Hastalar belirledikleri 65 kiloya inmeyi başarırlarsa, toplam 305 kilo vermiş olacaklar.

DİYET-SPOR İŞE YARAMADI

Adana’da yaşayan 200 kilo ağırlığındaki İlkay Siligören, İstanbul’da yaşayan 160 kilo ağırlığındaki Elif Vanlı ve Tarsus’ta yaşayan 140 kilo ağırlığındaki Remziye Opçin, obezite sorunlarını diyet ve sporla çözemeyince tüp mide ameliyatını araştırdı. Hastalar, tavsiye üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi’ni tercih ederek Op. Dr. Erdal Cücük’le görüştü. Siligören, Vanlı ve Opçin, aynı gün birkaç saat arayla Op. Dr. Erdal Cücük tarafından ameliyat edildi. Hastaların midelerinin yüzde 85’i, ameliyatla alındı.

SAĞLIK SORUNLARI VARDI

Kadın hastaların üçü de hedeflerinin 65 kiloya inmek olduğunu söyledi. Hastalar hedeflerini tuttururlarsa, önümüzdeki 1 yıl içinde toplam 305 kilo vermiş olacak. Tüp mide ameliyatı olan hastalardan Elif Vanlı, 10 yıldır yaşadığı kilo sorunu nedeniyle şeker, kolesterol ve tansiyon hastalıklarıyla boğuştuğunu, yürümekte zorlandığını anlattı. İlkay Siligören ve Remziye Opçin de yaşadıkları sağlık sorunlarından kurtulacakları için sevinçli olduklarını söyledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA