Protokol Cumhuriyet Alanı’nda buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Protokol Cumhuriyet Alanı’nda buluştu


 

Başkumandanlık Meydan Muharebesi zaferi nedeniyle her yıl resmi törenlerle kutlanan Zafer Bayramı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahip olan 30 Ağustos Zaferi tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Alanı’nda kutlanan törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, askerler, gaziler ve kent protokolü ile vatandaşlar katıldı. Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve hemen akabinde okunan İstiklal Marşı ile sürdü. Törenin ardından kent protokolü bayramlaşmak için tarihi Mersin Kültür Merkezi binasına geçti. Vali Su, Başkan Kocamaz ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, burada protokol üyeleri ile bayramlaştı.

Bayramlaşma merasiminin ardından yeniden Cumhuriyet Alanına geçildi. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, araçla alandaki tören kıtasını selamladı.

“BU ZAFERLE YÜCE TÜRK MİLLETİ, KAYITSIZ VE ŞARTSIZ OLARAK EGEMENLİĞİ ELİNE ALDI”

Törenin ikinci bölümü ise Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi öğrencisi, Meryem Arzu Akgül’ün okuduğu şiir ile başladı. Şiir okunmasının ardından konuşma yapan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli Deniz Binbaşı Suat Gökçeer Gökmen “Yüce Türk ulusunun bağımsızlık ve ulusal onuru uğruna nelere başarabileceğinin mükemmel ve anlamlı örneği olan, Türk tarihine 95 yıl önce altın harflerle yazılan Büyük Taarruzu büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos, tarihin her döneminde hür yaşamış yüce Türk ulusunun Ulu Önder’in etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin zaferidir. Bu zaferle yüce Türk milleti, kayıtsız ve şartsız olarak egemenliği eline almış, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, Dumlupınar’da akan Türk kanları ve bu semalara yükselen şehit ruhları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ebedi muhafızları olarak yerlerini almışlardır. Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak 95’inci yıl dönümünü kutladığımız bu büyük zaferi yaratan büyük Türk milletinin ve ordusunun mensubu olmanın onur ve gururu içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de demokrasiye inanan, demokrasinin tesisi ve idamesi için polisi, güvenlik güçleri ve halkı ile bütünleşerek, milletinin emrinde ve kendisine verilecek her türlü görevi ifaya, gerektiğinde yeni 30 Ağustosları yaratmaya daima hazırdır. Bize bugünü gösteren Ulu Önder Ebedi Başkomutan Yüce Atatürk, savaş meydanlarında türlü mücadelede görev başında ve demokrasi mücadelesinde şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, sizleri bu mutlu günde bir kez daha minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmanın ardından bir öğrencinin şiir okuması ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle devam eden program, resmi geçit töreniyle sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA