Tezgâhlar taze balıkla doldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tezgâhlar taze balıkla doldu


 

Balık av sezonuna 1 Eylül’de start verilirken Mersin sahillerinde tutulan birbirinden farklı çeşit balık türü tezgahlarda yerini aldı.

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye genelinde 15 Nisan'da tüm kıyılarda başlayan av yasağı, 1 Eylül itibariyle sona erdi. Av yasağının sona ermesiyle birlikte gırgır adı verilen küçük balıkçı tekneleri sezonun ilk balıklarını avlamaya başladı. Ancak av yasağının sona erdiği gün olan 1 Eylül’ün Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle, satış yapamayacağını düşünen çoğu balıkçı, satışların azlığı nedeniyle denizlere açılmadı.

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip olan Mersin’de de gırgır balıkçılarının av yasağı kaldırılırken; Kurban Bayramı nedeniyle birçok balıkçının tüm Türkiye’de olduğu gibi denize açılmadığı görüldü. Kentteki balıkçıların tamamının 15 Eylül 2017 tarihi ile Trol balıkçıları ile birlikte balık avına çıkacağı öğrenilirken; yasağının kaldırılmasıyla denize açılan az sayıda balıkçının avladığı taze balıklar ise Mersin Balıkçılar Pazarı’ndaki yerini aldı.

“ŞUANDA SEZONUN İLK BALIKLARI ÇIKMAYA BAŞLADI”

Mersin’de balık avı sezonun başlangıcının Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle birçok balıkçının izinde olduğunu aktaran Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, “1 Eylül itibariyle Akdeniz’de gırgır balıkçılığı mevsimi başlamıştır. Normalde İstanbul Marmara ve diğer bölümlerde Eylül itibariyle Trol balıkçılığı başlıyor. Ancak bizim bölgemizde sıcak havanında etkisi nedeniyle 15 Eylül’de Trol avcılığı başlayacak. Ancak kentimizin kıyılarındaki gırgır balıkçılığı 1 Eylül 2017 itibariyle başlamış durumdadır. Şuanda sezonun ilk balıkları çıkmaya başladı. Barbunya, Sardalya, Kefal, Levrek, Çupra dâhil olmak üzere her çeşit balığımız geliyor. Kurban Bayramı nedeniyle dolaplarda et stokunun artması bizi etkileyecek ancak balığın yeri ayrıdır. Vatandaşlarımız her gün de et yiyemez” dedi.

“BALIK FİYATLARI 5 İLA 10 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR”

Kurban Bayramı’nda izinli olan diğer balıkçılarında ava katılmasıyla birlikte balık fiyatlarının yarı yarıya azalacağının altını çizen Polat, “Halkımızı bol bol balık yemeye çağırıyoruz. Balık insanlar için bir zenginliktir. Mersin’de balık fiyatları 5 ila 10 Lira arasında değişiyor. Barbunya, Çupra’nın kilosu 10 Lira, Sardalya’nın kilosu ise 5 lira’dan satılıyor. 10 Liralık bir bütçe ile bir aile balığı doya doya tüketebilir. Balık sağlıktır, vitamindir, zenginliktir. Balık sezonumuz açılmıştır. Her şey mevsiminde ve sezonunda daha lezzetlidir. Bütün Mersin halkını balık pazarımıza ve balık satış noktalarına bekliyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA