Ümmiye teyze ders kitaplarına girdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ümmiye teyze ders kitaplarına girdi!


 

Yeni müfredatla hazırlanan 5. sınıf sosyal bilgiler kitabında, köyünde kadınlarla tiyatro topluluğu kuran Arslanköylü Ümmiye Koçak’ın Mersin’den New York’a uzanan hikâyesi ve kurduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, kitapta geniş bir yer buldu.

Yeni eğitim-öğretim dönemine sayılı günler kala, yeni müfredat ile hazırlanan5. sınıf sosyal bilgiler kitabında ilginç değişiklikler yapıldığı ortaya çıktı. “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümlerinin kitaptan çıkarılması büyük tepki topladı.

Ancak New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü”nü alan “Yün Bebek” filminin senaristi, yönetmeni, oyuncusu ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Ümmiye Koçak’a, 5. sınıf sosyal bilgiler kitabında geniş yer bulması beğenildi.

Kitapta, köylü kadınların sanattaki başarılarında sembol olan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun nasıl kurulduğu, köy yaşamını nasıl etkilediği, üyeleri ve sonuçlarının tartışılması istendi. Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre Koçak’ın, “Ben tiyatroya, tiyatronun ne olduğunu bilmeden başladım. Tarsus’tan gelen öğrenciler okulda gösteri yapmıştı. Bundan çok etkilendim. Kadınların sesini duyurabilmek, dertlerini, sıkıntılarını anlatabilmek için farklı karakterlerle tiyatro yapalım istedim” sözlerine yer verildi. Kitapta öğrencilere Koçak ile ilgili sorular da soruldu.

Müfredatta konu olmasının kendisini sevindirdiğini söyleyen Koçak, ancak Atatürk'ün çıkarıldığı yönündeki iddialara çok üzüldüğünü söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA