“Adalet emekçilerinin sorunları göz ardı ediliyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Adalet emekçilerinin sorunları göz ardı ediliyor”


 

Türk Büro – Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, yeni adli yıl açılış haftasında adalet çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, “Her yıl yapılan adli yıl açılış törenlerinde adalet çalışanları unutulmakta sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Yeni Adli Yıl açılışı tüm çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanırken Türk Büro – Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, şube binasında düzenlediği basın açıklamasında, hâkim ve savcılar dışındaki adalet çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Birçok adalet çalışanı ve sendika yöneticisinin de katıldığı açıklamada adalet çalışanlarının unutulduğunu, sorunlarının dile getirilmediğini söyleyen Güven, adalet emekçilerinin adeta yok sayıldığını kaydetti.

“TEMEL SAVUNMA HAKKI VE ÇALIŞMA HAKKI’ KHK’LAR İLE İNSANLARIN ELLERİNDEN ALINMIŞTIR”

AKP Hükümetinin OHAL kapsamında yayımladığı KHK’ların anayasa ve yasaları çiğnediğini ve halkta bir adalet kurumlarına karşı bir güvensizliği oluşturduğuna dikkat çeken Mustafa Güven, “Yasalarda belirtilen birçok hak KHK’lar ile durdurulmuştur. Memurların savunma hakları ellerinden alınmıştır. Ne ile suçlandıkları dahi belirtilmeden; görevden alınmış ya da hapse atılmışlardır. Vatandaşların temel anayasal hakları olan ‘Savunma Hakkı ve Çalışma Hakkı’ KHK’lar ile ellerinden alınmıştır. Toplumda büyük bir baskı oluşturulmuştur. Bu neden hiçbir KHK, Anayasa ve yasaların üstünde değildir. OHAL biran evvel bitirilmeli, ülkemiz normalleştirilmelidir. Hâkim ve Savcıların üzerinde oluşturulan baskıya son verilmeli, Anayasa ve yasalar derhal işletilmelidir. Keyfi hukuk sistemi anlayışı son bulmalıdır” dedi.

“YARGI SINIFI İÇİN DEĞİL TÜM ÇALIŞANLAR İÇİN İYİLEŞTİRME VE DÜZENLEMELER YAPMALI”

Her yıl düzenlenen ve adalet sisteminin eksikliklerinin gündeme getirildiği adli yıl açılışlarında; adalet işleyişindeki iş yükünün büyük bir bölümünü sırtlayan adalet emekçilerinin adalet çalışanlarının unutulduğunu ve yok sayıldığını söyleyen Türk Büro – Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, “ Mesai mefhumu gözetmeden, tozlu arşivlerde dosya yığınları arasında, düşük ücretlerle iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan Zabıt Kâtipleri, Mübaşirler, Yazı İşleri Müdürleri ve Teknik Hizmetler Sınıfı çalışanları, Adalet Bakanlığınca bugüne dek bir kez bile hatırlanmanın sevincini yaşayamamıştır. Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin sorunlarını tamamıyla ele almalı, sadece yargı sınıfı için değil tüm çalışanlar için iyileştirme ve düzenlemeler yapmalıdır. Sürekli belirli bir kesimin taleplerinin karşılanması halinde aksaklıklar giderilemez ve gittikçe büyüyen sorunlar çözümsüz kalmaya mahkûm olur. Adalet çalışanlarının, görevde yükselme, ücret adaletsizliği, sağlığı tehdit eden çalışma ortamı ve koşullarının iyileştirilmesi can güvenliğinin sağlanması gibi birçok sorunu çözüm beklemektedir. Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığı’na küstürmüştür. Adalet çalışanları kendileri içinde bir yargı paketi çıkartılmasını beklemektedir. Türk Büro – Sen olarak, yeni yargı yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olması ve adalet çalışanlarının sorunların çözüldüğü, çalışanların mutlu olduğu, yargı bağımsızlığının korunduğu, başarılı bir adli yıl olmasını diliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA