Mersin’in Gizemi’ne büyük Onur! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in Gizemi’ne büyük Onur!


 

MTSO tarafından hazırlanan “Mersin’in Gizemi” başlıklı tanıtım filmi, Berlin’in ardından Belgrad’dan da ödül ile döndü. Cannes Film Festivali’nde de gösterilecek filmin yurtiçi ve yurtdışındaki başarı yolculuğunun süreceği ve değişik versiyonlarının izleyici ile buluşacağı açıklandı.

Hediye EROĞLU

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde geçen yıl yapılan Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR) için çekilen ve ITB Berlin Fuarı kapsamında düzenlenen 'Golden City Gate' Turizm Filmleri yarışmasında dünya 3'üncüsü olan “Mersin'in Gizemi” adlı kısa filmine bir ödülde Belgrad’dan geldi.

Mersin’in tarihten yemek kültürüne ve yapılabilecek aktivitelere kadar pek çok zenginliğinin 4 farklı versiyon ile anlatıldığı, mütevazi bütçeye sahip film, Belgrad’da, Dubai, Portekiz gibi çok sayıda ülkenin eserle katıldığı 200 filmin arasından birinci olduğu bildirildi.

“MERSİNLİ FİRMALARIMIZIN HİZMET KALİTESİNE HER ZAMAN GÜVENDİK”

Konuyla ilgili oda da bir basın toplantısı düzenlenerek filmin başarısı kamuoyuyla paylaşıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve yönetmen Onur Kıratlı’nın katıldığı toplantıda, filmin ortaya çıkışı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Konuyla ilgili ilk olarak söz alan Başkan Aşut, “Bu ödül bizlere bir kez daha gösterdi ki, inandığınız yolda ilerlerseniz şartlar ne kadar kötü olsa da rüzgarın yönünü değiştirmek sizin elinizde” ifadelerini kullandı.

Aşut,  “MEDITOUR hazırlıkları sırasında Mersinli bir firmamıza yaptırdığımız tanıtım filmimiz paylaştığımız her platformda, ki buna Genel Merkezi Madrid’de bulunan Dünya Turizm Örgütü de dahildir, her zaman çok beğenildi ve nerede hazırlattığımız soruldu. Biz de her zaman gururla Mersin’de dedik. Kentimize, Mersinli firmalarımızın hizmet kalitesine güvendik ve bunda da ne kadar haklı olduğumuzu her ortamda gördük” dedi.

“FİLM CANNES FİLM FESTİVALİ’NDE DE GÖSTERİLECEK”

Mersin’in Gizemi Filmi’nin başarı yolculuğunun bundan sonra da devam edeceğine dikkat çeken Şerafettin Aşut, Eylül ayı sonunda Cannes'da gerçekleşecek Kurumsal Medya ve TV Ödülleri töreninde de yine Mersin'in Gizeminin izleneceğini açıkladı.Mersin’in Gizemi’nin artık bir marka olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Aşut, bu isim altında bir sosyal medya hesabı oluşturulduğunu anlattı. Sadece uluslar arası tanıtım değil, iç turizmde de çalışmalar olduğuna değinen Aşut şu bilgileri paylaştı: “Bu yaz başı itibariyle ‘Mersin Seni Çağırıyor’ sloganı ile hazırlattığımız 4 kısa filmi eminim izlemişsinizdir. Bu filmlerin de Kasım ayında Bakü'de gerçekleşecek festivalde yarışacaklarını paylaşmak isterim.

KAYSERİ, GAZİNATEP MERSİN İLE İLGİLİ NE İZLİYOR?

Bizler bu filmlerin gösterimini özellikle Mersin'e araçla gelinebilecek mesafedeki illerde gerçekleştirdik. 4 filmin toplamda 5 milyona yakın seyircisi var. Aslına bakarsanız somut sonuçlarını sanırım hepimiz gündelik yaşamımızda da fark ettik. Film değişik versiyonlar ile filmler devam edecek. Sosyal medyadaki izlenme sayısına göre bazı düzenlemeler yapılıyor. Örneğin Kayseri’de bu filmlerin hangisi izleniyor, hangi saniyeden sonra izlenmiyor, hangi yaş grubuna nasıl hitap ettiğine dair incelemeler yapılıyor. Buna göre Gaziantep’te, Maraş’ta, Kayseri’de ne izletmemiz gerektiğinin analizini ortaya koyuyoruz. Çok iyi miyiz? Hayır hala iyi değiliz. Çünkü bunu daha farklı, daha çok ses getiren pozisyona getirmeliyiz” dedi.

“TERÖR DÜNYANIN GERÇEĞİ”

Öte yandan yurtiçi ve yurtdışındaki tüm bu tanıtım çalışmalarının yanı sıra kentte yaşanan terör olaylarını da değerlendiren Başkan Aşut, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu dünyanın, Türkiye’nin gerçeği. Aynı olay Paris’te de olsaydı aynı şekilde tepki görürdü. Biz bıkmadan usanmadan bu mücadeleye devam edeceğiz. Burada gazetecilerin vatanseverliği daha da ortaya çıkıyor. Kötü şeyleri saklayalım demiyorum ama kötü şeyler bir yerde durmalı, güzel şeyler ile motivasyonumuzu arttırarak yola devam etmeliyiz. Bizler bu toplumun kanaat önderleri sizler ise yönlendirensiniz. Dünyanın her yerinde bu tip şeyler oluyor. Ama biz hala iyiyiz. Bu anlamda daha yapacak çok şeyimiz var”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA