Mersin’de ilk nar hasadı yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ilk nar hasadı yapıldı


 

Türkiye genelinde yılın ilk nar hasadı Mersin’in Silifke ilçesinde yapıldı. Üretici Cem Ergül’ün 35 dönümlük Hicaz narı bahçesinden hasat edilen 5 ton nar ise kilosu kalitesine göre 2,5 ila 3 lira arasında değişen fiyattan Mersin’e gönderildi.

Üretici Cem Ergül, yaptığı açıklamada, Türkiye’de 2017 yılının ilk hicaz narı hasadını Silifke’de başlattıklarını kaydetti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerin tavsiyesiyle hicaz narı üretimi yaptığını ifade eden Ergül, “Şu an hasadını yaptığımız ve turfanda olan bu ürün burada daha çabuk çıkmaktadır. Güneş ve hava nedeniyle diğer bölgelere nazaran bu narlar erken çıkmaktadır. 35 dönüm arazinden 30-35 ton arası bir ürün bekliyoruz. Mersin haline gönderdiğimiz bu ürünler oradan da Irak, Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerine ihraç ediliyor" dedi.

Fiyatların 6-7 yıl önce de aynı olduğunu ve çiftçiliğin her geçen yıl kötüye gittiğini vurgulayan Ergül, "Eskiden ürün toplatma bedeli olarak işçilere 15 ila 18 lira verirken, şimdi 40-45 lira ödemeye başladık. Bunun yanı sıra mazota, gübreye gelen zamlar bizim maliyetlerimizi yükseltiyor. Ama satış fiyatlarımız hep aynı. Yetkililer bunun farkına varır inşallah. Çünkü bu gidişle çiftçilik yapmak o kadar çok zorlaşacak ki çoğu aile yapamayacak" diye konuştu.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ise bu yıl bin 500 dönüm araziden 2 bin ton hicaz narı hasadının yapılacağını, ova kesimlerinde narenciyeye alternatif olarak üretimi yapılan hicaz narının erken hasat edildiğini söyledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA