Yabancıya konut satışında Mersin 10.’uncu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yabancıya konut satışında Mersin 10.’uncu


 

Yabancılara yapılan konut satış sayısı 2017 yılı ilk 7 ayında 11 bin 434 oldu.

Ülke uyruklarına göre Irak vatandaşları 3 bin 876 ile ilk sırada yer alırken, bunu 3 bin 580 ile Suudi Arabistan, bin 880 ile Rusya izledi. Listede Afganistan 4'üncü, İngiltere 5'inci, Azerbaycan 6'ncı İran ise 7'nci sırada. İller açısından ise ilk 7 ayda İstanbul 8 bin 20 satış ile ilk sırada. Sıralamadaki diğer şehirler ise, 4 bin 954 Antalya, bin 608’le Bursa, bin 90 ile Trabzon, bin 24 ile Yalova, 920 ile Ankara, 810 ile Sakarya, 782 ile Aydın, 652 ile Muğla ve 618 ile Mersin izliyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak’ın Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yabancılara satışta bazı kısıtlamalarımız var. Aslında her isteyen istediği yerden ve istediği metrekarede yer alamıyor. Öncelikle, askeri yasak bölgelerde yabancıların taşınmaz edinimi mümkün değil. Ayrıca yabancı uyruklu bir gerçek kişi, en fazla 300 dönüm taşınmaz satın alabiliyor. Ayrıca yabancı uyruklu gerçek kişilerin edindikleri taşınmazlar özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün yüzde 10'unu geçemiyor" dedi.

"İKİ YIL İÇİNDE PROJE SUNULMALI"

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin sınırlara uymak kaydıyla ülkemizde her türlü taşınmaz edinebildiğini belirten Özelmacıklı, "Yabancı uyruklu gerçek kişiler, satın aldıkları arsa ve tarla türü taşınmazla iki yıl içinde bir proje geliştirmeli ve ilgili Bakanlığın onayına sunmak zorundadır. Yoksa devlet tarafından geri alınabilir" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA