“Pabuç bırakmayacağız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Pabuç bırakmayacağız”


 

OHAL ile toplumun tüm kesimleri üzerinde baskı oluştuğunu söyleyen CHP’li Serdal Kuyucuoğlu, “Hedefimiz 2019 seçimleri. Geleceğini düşünen her insan için 2019 seçimleri iktidardan kurtulmak için bir fırsattır. Mücadele edeceğiz ve kimseye pabuç bırakmayacağız” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan soruları yanıtlayan Kuyucuoğlu, AKP Hükümetine yüklendi.

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimin ardından hükümetin ilan ettiği OHAL durumu kapsamında yayımladığı KHK’larla anayasanın askıya alındığını ifade eden Kuyucuoğlu, “Artık mecliste yasa çıkarılmıyor. KHK çıkarılarak ülke yönetiliyor. Ekonomide, sosyal yaşamda, hukuk alanında bir girdapla karşı karşıyayız. Özellikle de yine darbe sonrası ‘devletin içerisindeki FETÖ’cüleri temizleyeceğiz’ diyerek devletin temel taşı olan yapıları tahrip ettiler. Özelikle de hukuk sistemi tahrip edilerek kendi yandaşlarının monte edildiği bir yapıya dönüştürülmesi büyük sıkıntı yaratacaktır” dedi.

“BU YAPI İLE DEMOKRASİ VE ADALET OLMAZ

Hukuk sisteminin bir siyasi gurubun eline geçmesi ile demokrasi ve adaletin olmayacağının altını çizen CHP’li Kuyucuoğlu, “Hukuk; tavsiyelerle yeni alınan kadrolar ve mevcutlar tehdit edilerek, hükümetin talimatıyla hareket eden bir yapı haline dönüşmüştür. Bu Türkiye’yi batıdan da, demokratik dünyadan da koparmaktadır. Bu nedenle beraber hareket ettiğimiz ülkelerle ilişkilerimiz son aylarda görüyoruz ki gün be gün daha kötü hale geliyor, ilişkilerimiz kopuyor. Bu sadece siyasi anlamda olmuyor arkasında ticari yansımaları da geliyor. Siyasi ilişkiler bozulunca ticari ilişkilerde bozuluyor. Ya mal almıyorlar ya da mal satmıyorlar” diye konuştu.

“MÜCADELE EDECEĞİZ VE KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ”

Türkiye’de demokrasi ve hukuk alanında yapılan OHAL uygulamaları nedeniyle toplumdaki tüm kesimlerin üzerinde bir baskı oluştuğunu söyleyen Serdal Kuyucuoğlu, “Yazarın, çizerin, gazetecilerin, kendini ifade etmek isteyenlerin üzerinde büyük bir baskı var. Burada bizim hedefimiz 2019 seçimleridir. O seçimler Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Demokrasiye inanan ülkesinin geleceğini düşünen her insan için 2019 seçimleri iktidardan kurtulmak için bir fırsattır. Ona buna bakmayacağız. Burada bir geçiş süreci yaşayacağız. Bizim hedefimiz tekrar güçlendirilmiş ve kuvvetler ayrılığının daha belirgin hale geldiği bir parlamenter sisteme dönülmesidir. Vatandaşın talebine cevap vermek zorundayız. Çünkü ciddi oranda bir kirlenme var. Vatandaş o kadar muzdarip hale gelmiş ki artık bunları taşıyamaz hale geldi ve temizlemek istiyor. Onun dışında Yargının mevcut iktidar tarafından denetim altına alınması kabul edilebilir bir şey değildir. Bir hukuk devletinde veya demokratik bir ülkede olabilecek bir şey değil. Mücadele edeceğiz ve kimseye pabuç bırakmayacağız. Bu ülke hepimizin ve karşılarında çok dinamik ve kararlı bir güç olduğunu gördükleri için tedirginler ve korkuyorlar” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA