“Çocuklar sabahları uykusuz ve dalgın olabilirler” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Çocuklar sabahları uykusuz ve dalgın olabilirler”


 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Veysel Sarı, eğitim başlaması ile birlikte sabah saatlerinde erken kalkan çocukların uykusuz, dalgın, dikkatsiz olabileceği uyarısı yaparak; trafikteki servis şoförlerine ve sürücülere dikkatli olun çağrısı yaptı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı 2017-2018 öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada sürücüleri ve servis şoförlerini uyardı. 11 Eylül Pazartesi günü Anaokuluna ve liseye yeni başlayacak öğrenciler için ders zili çaldığını, 18 Eylül Pazartesi günü ise tüm öğrencilerin ders başı yapacağını da hatırlatan Veysel Sarı, “Çocuklar sabahın çok erken saatlerinde okullarına gitmek zorunda kaldıklarından uykusuz, dalgın ve kuralları yetişkinler kadar bilemeyecekleri için dikkatsiz olabilirler. O nedenle çok dikkatli olmak ve kurallara uymak sorumluluğunda öncelikte sürücülere düşmektedir. O nedenle, çok ama çok dikkatli davranarak telafisi mümkün olmayacak felaketlere sebep olmayın” uyarısında bulundu. 

“KAZALARI ARAÇLAR DEĞİL, DİKKATSİZ, KURALARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERİ NEDEN OLUR”
Kurban Bayramında tüm uyarılara rağmen dikkatsizlik sonucu 165 aracın neden olduğu kazalarda 125 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Geçen yıl ülke genelinde trafik kazaları oluş sıralamasında  İstanbul  15 bin 198 kaza ile birinci olurken, Ankara 2., İzmir 3.,  Bursa 4., Antalya 5., ne yazıktır ki Mersin’de  6. Sırada yer almıştır. Bu hiç hoş olmayan sıralama bizlere, yani tüm Mersin’li sürücülere çok ama çok dikkatli olmalarının gerekliliğini işaret etmektedir. Unutmayınız ki kazaları araçlar değil, dikkatsiz, kuralara uymayan sürücüleri neden olur. O nedenle, lütfen azami ölçüde dikkatli davranarak bir kazaya neden olmayın,  yuvanıza, yuvalara ateş düşürmeyin. Bu vesile ile tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılı, kazalardan, tehlikelerden uzak bir öğretim yılı geçirmelerini diliyor sevgi ve saygılar sunuyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA