Burhanettin Kocamaz Meclisi suçladı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Burhanettin Kocamaz Meclisi suçladı!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında bilim ve gençlik merkezi yapma vaadiyle yıkımını gerçekleştirdiği eski otogar alanının bir bölümünde, projeye finansman sağlamak için ticari faaliyette bulunmak istemesi ile ilgili düzenlemeye Valilik ‘dur’ dedi!

Rant iddialarının gündeme geldiği çalışma ile ilgili Başkan Kocamaz, “Alanın bir bölümünü ticaret alanı yapalım dedik ama bazı arkadaşlar burada rant oluştu diye bu işi engellediler. Bilim merkezi biraz daha gecikecek” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Kaymakamı ve Belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk ile belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. 6 meclis üyesinin mazeret bildirerek katılmadığı toplantı, Mezitli Belediyesi’nin soğuk hava deposu ve Kuvayi Milliye Müzesi yapımına yönelik gündem dışı 2 teklifin gündeme alınması ile sürdü.

VALİLİĞİN İTİRAZI İLE PLAN DEĞİŞİYOR

Mecliste öne çıkan konu ise iki yıl önce yıkımı gerçekleştirilen eski otogar alanına Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmak istenen Bilim ve Gençlik Merkezi Projesi oldu. Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada, 14 No.lu parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından yapılan 1 adet itiraz yapıldı. İtiraz Büyükşehir Belediyesi’nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının müşterek raporu doğrultusunda kabul edildi ve mecliste bu kararı onayladı. Bu gelişme ile planın yeniden düzenlemesi gündeme geldi.

Eski otogar alanını kapsayan alan ile ilgili söz alan Mustafa Güler, “Burayla ilgili sorun ne? Valilikçe yapılan itirazın içeriği ne? Bilim ve Gençlik Merkezi yapılacaktı vazmı geçildi?” sorularını gündeme getirdi.

BAŞKAN MECLİSİ SUÇLADI

Bunun üzerine söz alan Başkan Kocamaz, “Söz konusu alanın bir bölümünü, projeye finansal katkı sağlanması için ticaret alanı yapalım dedik ama bazı arkadaşlar, ‘burada rant oluştu’ diye bu işi engellediler. Bilim merkezi biraz daha gecikecek” dedi.

Bunun üzerine araya giren Güler, “Meclisten proje için onay çıkmıştı. İtiraz valilikten geldi” hatırlatması yaptı. Burhanettin Kocamaz ise “Bunu sonra konuşalım” yanıtı verdi.

18 MİLYON TL KAYNAK AYRILMIŞTI

Mersin’e yeni otogar yapılmasının ardından, yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip eski otogar Büyükşehir Belediyesi’nin ani bir kararıyla yıkılmıştı. Yıkım 2015 yılının Mart ayında yapıldı, eski otogarın geniş arazisi o tarihten bu yana boş kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım planlarında eski otogar arazisi, Bilim ve Gençlik Merkezi alanı olarak görülüyor. Belediye, eski otogarın karşısındaki makine ikmal arazisini de Büyükşehir Belediyesi Hizmet Kompleksi için ayırdığını daha önce duyurmuş, bilim merkezi ile hizmet kompleksinin çevre düzenlemesi için 2017 yılı bütçesinde 18 milyon liralık kaynak ayrılmıştı. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi, aradan geçen 22 ayda Bilim ve Gençlik Merkezi projesi ile Belediye Hizmet Kompleksi Projesi için adım atmadığı gibi, Bilim ve Gençlik Merkezi için ayrılan eski otogar arazisi hafriyat döküm alanı olarak kullanıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim Parkı ve Gençlik Merkezi projesinin mimari planı, ödüllü mimar Emre Arolat tarafından hazırlanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA