Mersin’in kokusu parfüm oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in kokusu parfüm oldu


 

Parfümde şehir kokuları modası başlıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve uzun yıllar parfüm sektöründe bulunan başarılı parfüm markası Loris, koku uzmanları ile yaptığı araştırmalar soncunda Mersin’in kendi has kokularından parfüm üretti.

Artık şehirleri yansıtan kendilerine özgü özel kokuları şişelenmiş parfüm olarak satın alınabilecek. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve uzun yıllar parfüm sektöründe bulunan başarılı parfüm markası Loris, uzun süren araştırmalar sonucunda Mersin’i yansıtan ve şehre özgü bir parfüm üretti. Kokusunun parfüm haline getirildiği şehrin adını taşıyan parfümler arasında Mersin’in yanı sıra Eskişehir’den Trabzon’a, Antalya’dan Van’a, Erzurum’dan Konya’ya kadar pek çok ilin kendine has kokusu yer alıyor. Her şehrin kendine özgü kokusundan üretilen parfümler aynı zamanda bay ve bayanlar için ayrı seçenekleri de bulunuyor.

ŞEHİRLERİN SADECE BİTKİLERİ DEĞİL KARAKTERLERİ DE ANALİZ EDİLDİ

Uzun incelemeler sonucunda ilk olarak 17 ilin kendine has kokularının parfümleştiğini ve tüketicilerin beğenisine sunulduğunu belirten Loris Parfüm’ün kurucusu Fehmi Okuyucu, şehir kokularının nasıl seçildiğini anlattı. Parfümlere illerin karakterlerinin de yansıtıldığını ifade eden Okuyucu, “Her şehir farklı kokar. Bazısı o bölgede yetişen kendine has bitkilerden, bazıları yanından geçen bir nehirden ya da kıyısı olduğu bir denizden veya sahip olduğu iklimden, bazıları da yüzyıllara tanıklık eden tarihinden alır kokusunu. İşte biz de her şehrin kendine has kokularını araştırdık ve birer parfüm haline getirdik. Trabzon’da Karadeniz’den Antalya’da Portakal bahçelerinden, Erzurum’da yüksek dağlardan esinlendik. Parfümlere yine illerin kendi isimlerini verdik. Örneğin Antalya’ya özel ürettiğimiz parfümün adını yine Antalya olarak koyduk. Aynı zamanda şehirlerin karakterlerini de kokulara yansıttık. Parfümlerin daha sert ya da daha hafif olmasında işte bu karakteristik özellikler önemli rol oynadı. ”dedi.

MARKA ŞEHİR ALGISI GÜÇLENECEK

Okuyucu, her ilin kendine has bir kokusu olması gerektiğini ve şehir parfümlerinin marka şehir kimliğini güçlendireceğini belirterek yurtdışı tanıtımlarında da önemli katkı sağlayabileceğinin altını çizdi.

LORİS PARFÜM HAKKINDA

Parfüm sektöründe 10’yılı aşkın süredir hizmet veren Loris Parfüm, Türkiye’de 300, yurtdışında 30 farklı ülkede 100’ün üzerinde şube ile müşterilerine 400 çeşit ürün sunmakta. Sektörde öncü olmayı kendisine ilke edinmiş olan Loris Parfüm, kaliteli ürünleri ve alanında eğitimli, profesyonel çalışanlarıyla hizmet vermekte. Teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak gelişen sektörde her geçen gün kalite çıtasını daha yukarıları çıkartmakta. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA