Serbest Bölge’de verim artacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Serbest Bölge’de verim artacak!


 

Mersin Serbest Bölgesi İşletici A.Ş.’nin hazineye ait yüzde 21 hissesini 28 milyon TL’ye satın alan Ceynak Patronu Ali Avcı, bölgede verimin arttırılacağını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Samsun Limanı’nı işleten, Samsun Serbest Bölgesi’nin de büyük ortakları arasında yer alan Mersin kökenli Cey Grup, Mersin Serbest Bölgesi İşletici A.Ş.’nin (MESBAŞ) hazineye ait yüzde 21 hissesini 28 milyon TL’ye satın aldı.

TALİBİ ÇOK OLDU

Türkiye’nin faaliyete geçen ilk serbest bölgesi olan Mersin Serbest Bölgesi’nin işleticisi MESBAŞ hisseleri içinde yer alan Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait yüzde 21,2’lik kamu payı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca satışa sunuldu. İhaleye Cey Grubu Ortak Girişim Grubu, Menas-Mersin Zirai Ürünler İşleme İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mersin Ortak Girişim Grubu, Çaaş Yatırım A.Ş. ve Tayseb-Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. teklif sundu.

Ankara’da yapılan ihalede en yüksek teklifi sunan grup Ceynak Lojistik’i bünyesinde bulunduran Cey Grup Ortak Girişim Grubu oldu. Cey Grup, 25,8 milyon liralık teklifle ihaleyi kazandı ve MESBAŞ’ın hisselerinin yüzde 21’ine sahip olarak, MESBAŞ’ta büyük ortak konumuna geçti.

YABANCIYA GİTMEDİ!

İhaleyi kazanan Cey Grup patronu Ali Avcı, gazetemize yaptığı özel açıklamada, satışı memnuniyetle karşıladığını açıkladı. “İhaleyi azandık; Türkiye’ye, Mersin’e hayırlı olsun” diyen avcı, devir işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

Ceynak’ın Samsun Serbest Bölgesi’nin de büyük ortağı olduğunu anımsatan Ali Avcı, “Buradaki tecrübelerimizi, sinerjimizi katarak Mersin’de paydaşlara ve diğer ortaklara daha verimli olacak bir işletme yaratacağız. Bu hisselerin Mersin’de kalması ise ayrıca önemli. Yabancılara gitmemesi sevindirici” dedi. 

TİCARİ HACMİ İLE TÜRKİYE İKİNCİSİ

Türkiye'de 30 yıl önce faaliyete geçerek, ülkenin ilk serbest bölgesi olma özelliğini elde eden Mersin Serbest Bölgesi, kuruluşundan 2017 Temmuz ayı sonuna kadar geçen süreçte 58,2 milyar dolar ticaret hacmine ulaştı. 2016 yılında gerçekleştirdiği 2,8 milyar dolar işlem hacmi ile Türkiye'deki serbest bölgeler içinde Ege Serbest Bölgesi'nden sonra 2'inci sırada yer alan Mersin Serbest Bölgesi, sağladığı 8 bin 370 kişilik doğrudan istihdamla da Ege ve Bursa serbest bölgelerinin ardından 3'üncülüğü elde etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA